Zo kun je de Microsoft Office-productcode vinden

Door: redactie-computertotaal | 04 december 2019 13:09

Microsoft Office
How To

Wanneer je Office probeert te installeren of activeren kan er om een code gevraagd worden. Dit is de Microsoft Office-productcode, die je nodig hebt om bijvoorbeeld een (her)installatie te doen of als er iets mis is. Maar waar vind je die code eigenlijk?

Bij de installatie of activering van Microsoft Office 365, Office 2019 of de oudere versies van, zoals Office 2016 en Office 2013 kan er om een productcode gevraagd worden. Zonder deze code kun je dan de software niet activeren. Het is een alfanumerieke code van 25 karakters in vijf blokken van vijf karakters die door een liggend streepje gescheiden zijn.

Waar staat de productcode?

De manier waarop je de productcode kan vinden hangt af van de manier waarop je Office verkregen hebt. Als Office al op je computer voorgeïnstalleerd was, zal de code bijgevoegd zijn in de verpakking van je computer.

Het kan ook zo zijn dat de code op de kassabon staat. Dit is echter vaker het geval als je de software los gekocht hebt. Heb je Office als los softwarepakket aangeschaft, dan kun je de productcode op de achterkant van de kaart in de verpakking vinden. Als je Office via een online winkel gekocht hebt, kan het zijn dat je de productcode via e-mail ontvangen hebt. Deze staat dan meestal op de digitale factuur.

Microsoft stelt dat de productcode in Office zelf niet inzichtelijk is vanwege 'veiligheidsredenen'. Gelukkig zijn er tools om de productcode alsnog te achterhalen. Denk aan Magical Jelly Bean Keyfinder. Het is echter een kat-en-muis-spel tussen de ontwikkelaars en Microsoft, dat graag probeert te voorkomen dat mensen de productsleutel achterhalen op hun pc.

Productcode
De code die je via Info over Word ziet, is wegens veiligheidsredenen niet je (volledige) productcode.

Microsoft-account

Als Office eenmaal geactiveerd is en daarna aan je Microsoft-account gekoppeld is, heb je de productcode eigenlijk niet meer nodig omdat je de software kunt activeren door met je Microsoft-account in te loggen. Toch is het handig om de productcode voor de zekerheid te bewaren.

Koppel je de productcode niet aan je Microsoft-account, dan moet je de productcode goed bewaren omdat je deze nodig zult hebben wanneer je Office opnieuw installeert.

Productcode kwijt?

Als je de productcode toch overhoopt kwijt bent geraakt en deze nooit aan je Microsoft account gekoppeld hebt, kun je via de ondersteuning van Microsoft een nieuwe code aanvragen, mits je een geldig aankoopbewijs hebt.

0 Reactie(s) op: Zo kun je de Microsoft Office-productcode vinden

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.