Zo kun je een foto archiveren op Instagram

Door: redactie-computertotaal | 19 juni 2020 12:22

How To

Wilde je enkele jaren geleden nog foto's van je Instagram-pagina halen, dan was je genoodzaakt om ze te verwijderen. Inmiddels heeft de populaire foto-app al een tijdje een functie waarmee je foto's kunt archiveren. Ze verdwijnen dan van je pagina, maar ze zijn voor jou nog wel zichtbaar. Zo kun je foto's op Instagram archiveren.

Foto selecteren

Bij het openen van Instagram, navigeer je naar je Profiel. Die knop vind je rechts onderin het scherm (het poppetje in iOS, je profielfoto in Android).

Vervolgens selecteer je de foto die je wilt verbergen voor anderen.

Archiveren

Druk op de optieknop, deze wordt aangegeven met drie stipjes. Vervolgens selecteer je Archiveren (iOS) of Archief (Android). De foto verdwijnt nu uit je profiel en wordt verplaatst naar de map met gearchiveerde berichten. Je kunt de map openen via de knop rechts bovenin het scherm.

In de map met gearchiveerde berichten kun je de foto’s zien die je hebt gearchiveerd. Via dezelfde optieknop waarmee je een bericht archiveert, kun je nu ook selecteren In profiel weergeven. Hiermee verplaats je het bericht van je Archief terug naar je Profiel.

Toch verwijderen?

Wil je bepaalde foto's toch helemaal van Instagram af hebben, klik dan op een foto in de Instagram-app die je wilt verwijderen en vervolgens op de drie puntjes rechtsboven in het scherm. Klik vervolgens op Verwijderen.

Instagram ondersteunt nog niet de mogelijkheid om meerdere foto's tegelijk te verwijderen. Er zijn wel externe apps waarmee je dit kunt doen, bijvoorbeeld Cleaner for ins.

0 Reactie(s) op: Zo kun je een foto archiveren op Instagram

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.