Zo kun je Herinneringen gebruiken op je iPhone

Door: Justin Doornekamp | 05 februari 2020 06:09

iOS 13 herinneringen
How To

Apple heeft wat veranderingen doorgevoerd in de Herinneringen-app, vooral op het gebied van de synchronisatie van memo’s via iCloud. Een goed moment om de app nog eens onder de loep te nemen.

iCloud.com heeft een nieuwe interface gekregen, die meer in lijn ligt met het iOS 13-design. De icoontjes zijn kleiner geworden, de gebruikersomgeving is kleurrijker, terwijl de blauwe achtergrond is vervangen door een transparant witte. Extra opties als Opslag, Delen met gezin en Zoek mijn [apparaat] zijn nu bij de accountinstellingen te vinden.

iCloud.com kun je nu bovendien benaderen via iOS- en iPadOS-apparaten en de Herinneringen-app heeft zelf ook nieuwe functionaliteiten gekregen. Zo kun je via iOS 13, iPadOS en macOS Catalina je herinneringen synchroniseren met iCloud.

Aan de slag

Het aanmaken van herinneringen is heel simpel. Ga daarvoor naar de Herinneringen-app, klik op de lijst waaraan je de herinnering wilt toevoegen of voeg een lijst toe en tik vervolgens op Nieuwe herinnering (plus-icoontje).

Tijdens het invoeren van een herinnering, kun je ook een einddatum instellen en een locatie toevoegen, via de icoontjes boven je toetsenbord. Met het klokje kies je een einddatum, bijvoorbeeld Dit weekend. Je krijgt dan in het weekend een melding van je herinnering. Wil je die melding op een specifieke tijd binnen krijgen, dan kun je achter de herinnering op het info-icoontje klikken en een tijd instellen.

Met het pijltje voor de locatie, kun je een melding instellen op basis van de locatie waar je bent. Moet je naar de supermarkt en mag je een bepaalde boodschap écht niet vergeten mee te nemen? Stel dan als locatie de desbetreffende supermarkt in. Je iPhone herkent dan als je in de supermarkt staat, waarna je een melding krijgt. Let er wel op dat je locatievoorzieningen zijn ingeschakeld via de instellingen van je telefoon.

Naast het klokje en het pijltje voor de locatievoorzieningen, vind je ook een vlaggetje en een fototoestel. Daarmee kun je respectievelijk een herinnering als belangrijk markeren of een foto toevoegen.

Mijn lijstje
De vernieuwde interface van de Herinneringen-app.

Ook handig is om een melding in te schakelen voor als je een gesprek met iemand begint. Stel je moet volgende maand een bedrag overmaken naar een vriend of vriendin, dan kun je de optie Toon als ik chat inschakelen. De volgende keer dat je met hem of haar in gesprek bent via de Berichten-app, krijg je een melding van deze herinnering in dat gesprek. Handig!

Herinneringen synchroniseren

Wil je toegang krijgen tot al je herinneringen op al je apparaten? Log dan eerst in via iCloud.com en klik op het Herinneringen-icoontje. Van daaruit kun je al je herinneringen benaderen en iedere aanpassing die je doet wordt direct op al je Apple-apparaten doorgevoerd. Werk je in de trein op je iPhone je herinneringen bij, dan kun je vervolgens op kantoor achter je MacBook verder gaan waar je gebleven was.

iCloud herinneringen
Via iCloud.com is het mogelijk om je herinneringen op al je apparaten te bewerken.

Door de synchronisatie-optie binnen iCloud kun je herinneringen nu ook delen met bijvoorbeeld vrienden of collega’s, die deze kunnen aanvullen of bewerken of als voltooid kunnen aanvinken. Dit doe je door in je aangemaakte lijsten rechtsboven op de drie horizontale puntjes te drukken en vervolgens op Voeg personen toe te klikken.

0 Reactie(s) op: Zo kun je Herinneringen gebruiken op je iPhone

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.