Maak sms'en en appen leuker met je eigen toetsenbord in iOS

Door: Chwhynny Overbeeke | 17 februari 2017 10:28

How To

Vanaf iOS 8 kun je het standaard toetsenbord op je iPhone of iPad veranderen, en zit je dus niet meer vast aan het (overigens prima!) toetsenbord dat Apple standaard op zijn apparaten zet. Hier laten we zien hoe je je iPhone of iPad van een nieuw iOS-toetsenbord voorziet.

Je kunt op je iPhone of iPad een alternatief toetsenbord installeren als je dat wilt. Dat betekent dat je een toetsenbord van derden kunt gebruiken dat andere mogelijkheden en emoji heeft dan het standaard toetsenbord van iOS. Zo zijn er bijvoorbeeld toetsenborden waarmee je over de toetsen kunt vegen in plaats van te typen, waarbij het toetsenbord kan raden welk woord je wilt gaat typen. Lees ook: 4 handige tips voor je iPhone-toetsenbord.

Het iOS toetsenbord veranderen

Download een alternatief toetsenbord naar keuze. Open de gedownloade app en volg de instructies die in de app gegeven worden.

Navigeer naar Instellingen >Algemeen > Toetsenbord > Toetsenborden > Voeg toetsenbord toe. Kies onder de optie Toetsenborden van derden het toetsenbord dat je zojuist gedownload hebt. Vervolgens wordt het toetsenbord aan de lijst met beschikbare toetsenborden toegevoegd. Druk in deze lijst op het toetsenbord in kwestie en kies Geef volledige toegang om het toetsenbord te activeren.

Swiftkey
Fleksy
Swype

Meer dan één toetsenbord gebruiken

Je kunt nu het toetsenbord naast het standaardtoetsenbord gebruiken, maar je kunt ook in plaats van, zodat je alleen nog het nieuwe toetsenbord hebt. Als je meer dan één toetsenbord gebruikt, kun je door op het wereldbolicoontje te drukken tussen verschillende toetsenborden wisselen. Houd het icoontje lang ingedrukt om snel van toetsenbord te wisselen.

0 Reactie(s) op: Maak sms'en en appen leuker met je eigen toetsenbord in iOS

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.