Zo kun je iemand blokkeren op Spotify

Door: Justin Doornekamp | 03 december 2021 06:02

Spotify
How To

Spotify is meer dan een dienst om muziek te streamen. Tegenwoordig bevat Spotify ook veel sociale functies. Zo kun je je Last.fm-account koppelen aan de streamingdienst, waardoor je nauwkeurig kunt bijhouden naar welke muziek je hebt geluisterd en hoe vaak. Ook kun je afspeellijsten met vrienden maken en kun je vrienden volgen. Wil je voorkomen dat iemand jou kan volgen op Spotify, dan kun je hem of haar blokken.

De blokkeerunctie vinden we op veel social media-platforms: op Instagram, Twitter en Facebook kun je al jarenlang gebruikers blokkeren.

Spotify had tot voor kort nog geen blokkeerfunctie, terwijl gebruikers hier wel al jaren om vragen. Je kon voorheen de privémodus inschakelen, maar dan kon je je muziek niet langer meer delen met al je vrienden. Of je moest contact opnemen met de klantenservice als je iemand wilde blokkeren, hetgeen ook wat omslachtig was.

Artiesten blokkeren kan al een tijdje, maar gebruikers blokkeren pas sinds november dit jaar. Hoe kun je iemand blokkeren? 

Dit moet je doen

Zowel in de mobiele app als de web- en desktopversie van Spotify kun je gebruikers blokkeren. Zoek eerst de betreffende gebruiker op, bijvoorbeeld via de zoekbalk van de streamingdienst. Kun je de persoon niet vinden, klik dan in Spotify op je profielnaam en kies voor Profiel. Onder je profielnaam vind je je volgers.

Klik op een profiel en daarna op de drie horizontale puntjes. In het dropdownmenu vind je de optie Blokkeren. Spotify zal je vragen of je de betreffende persoon echt wilt blokkeren. Door nogmaals op Blokkeren te drukken kun je je keuze bevestigen. Degene kan je profiel niet meer zien, maar kan je ook niet meer volgen en je luisteractiviteit bekijken.

Het is niet mogelijk om individuele gebruikers die jouw afspeellijsten volgen te blokkeren. Je zult dan de playlist moeten verwijderen of privé maken. Dit laatste kun je alleen in de mobiele versie van de Spotify-app doen, door naar je playlist te gaan en te tikken op de drie horizontale puntjes. Kies hier voor Privé maken

In Spotify kun je nu gemakkelijk een volger blokkeren.

Melding maken

Word je écht lastiggevallen door iemand, dan kun je in het dropdownmenu op je profiel ook kiezen voor Melden. Vervolgens word je omgeleid naar een webpagina en hier kun je aangeven om welke reden je iemand wilt rapporteren, bijvoorbeeld vanwege seksuele content, haatberichten of misleidende content. Voer je e-mailadres in en je ontvangt hierop een verificatiecode. Deze heb je nodig om je melding te bevestigen.  

0 Reactie(s) op: Zo kun je iemand blokkeren op Spotify

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.