Zo kun je in-app-aankopen uitschakelen

Door: Justin Doornekamp | 20 mei 2022 08:54

How To

Om te voorkomen dat je per ongeluk binnen een app aankopen doet op je Android-telefoon, iPhone of iPad, kun je in-app-aankopen uitschakelen. Wij leggen uit hoe je dat doet.

Door in-app-aankopen uit te schakelen, zul je iedere keer als je een aankoop wilt doen handmatig akkoord moeten geven voor de betaling, bijvoorbeeld door je wachtwoord in te voeren. Dit is ook handig als je kinderen af en toe op je telefoon of tablet zitten.

Op een Android-apparaat

Ben je een Android-gebruiker, dan moet je naar de Google Play Store om dit te regelen. Tik op je profielicoontje om naar Instellingen te gaan. Onder Verificatie vind je de optie Verificatie vereisen voor aankopen. Hier kun je aangeven dat alle aankopen die je wilt doen op het betreffende mobiele apparaat moeten worden geverifieerd.

Als je in kortere tijd meerdere aankopen verwacht te doen, kun je ook kiezen voor de optie Iedere 30 minuten. Er is dan een periode van een half uur waarin je nieuwe aankopen kunt doen voordat je je wachtwoord weer opnieuw moet opgeven.

Heb je toch per ongeluk een in-app aankoop gedaan, dan kun je bij Google om een terugbetaling vragen. Doe dit binnen 48 uur nadat je de aankoop hebt gedaan. Via de Google Play supportpagina kun je een terugbetaling aanvragen.  

Toch per ongeluk iets gekocht? Dan kun je een terugbetaling aanvragen.

Op een iPhone of iPad

Het beperkten van in-app aankopen op een iPhone of iPad loopt via de optie Schermtijd. Deze functie vind je in de Instellingen-app. Zorg wel dat je de optie schermtijd hebt ingeschakeld: pas dan vind je de opties die je nodig hebt.

Tik vervolgens op Beperkingen en zet de schuifknop achter Beperkingen aan. Dan kies je voor iTunes Store en App Store. Bij In-app aankopen selecteer je Sta niet toe om te voorkomen dat je zomaar dingen kunt kopen via een app. Meer komt er niet bij kijken.

Ook Apple heeft een retourbeleid. Log daarvoor in op reportaproblem.apple.com via je webbrowser en kies voor Ik wil graag en vervolgens voor Om restitutie verzoeken. Onder het herroepingsrecht mag je een bestelling zonder opgaaf van reden annuleren binnen 14 dagen vanaf de aankoop. Apple stort dan het bedrag binnen enkele dagen terug. 

Ook op je Apple-apparaat kun je in-app aankopen uitschakelen.

0 Reactie(s) op: Zo kun je in-app-aankopen uitschakelen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.