Zo kun je je Gmail-account opnieuw instellen op Android

Door: Chwhynny Overbeeke | 15 augustus 2017 07:20

Apps & Software

Het kan gebeuren dat Gmail niet meer goed synchroniseert op je Android-smartphone. Gelukkig is dit probleem eenvoudig op te lossen, bijvoorbeeld door je Gmail-account opnieuw in te stellen. Hier laten we zien wat je eraan kunt doen.

Problemen die zich voordoen wanneer de synchronisatie van Gmail niet goed meer verloopt, zijn onder andere dat je bijvoorbeeld geen e-mails meer kunt verzenden of ontvangen, e-mails blijven hangen tijdens het versturen, e-mails kunnen niet geopend worden, of dat de Gmail app erg traag is. Ook kun je een melding krijgen dat het account niet gesynchroniseerd is.

Als je op je Android-telefoon dergelijke problemen met de synchronisatie van Gmail hebt, is moet je waarschijnlijk je Google-account verwijderen en Gmail opnieuw instellen. Het is echter een goed idee om eerst te kijken of je voldoende opslagruimte vrij hebt, en om de Gmail-app zelf te updaten om te kijken of daarmee het probleem is opgelost. Start vervolgens je Android-smartphone opnieuw op.

Google account verwijderen

Ga naar Instellingen > Accounts > Google > Google-account en druk op je account. Je krijgt dan een overzicht te zien van alle gegevens van Google die met je Android-apparaat gesynchroniseerd worden. Druk rechts bovenaan op de menuknop en kies Verwijderen.

Vervolgens moeten de gegevens van je Gmail-account in de app gewist worden, zodat je er niets achterblijft dat voor problemen zou kunnen zorgen.

Gmail opnieuw instellen

Ga naar Instellingen > Apps > Alle apps > Gmail en druk bovenaan de lijst op de knop Nu stoppen en daarna op Uitschakelen. Vervolgens worden de fabrieksinstellingen van de Gmail-app hersteld.

Open de Gmail-app en voeg je Google-account opnieuw toe. Gmail zal dan je e-mails helemaal opnieuw gaan synchroniseren.

0 Reactie(s) op: Zo kun je je Gmail-account opnieuw instellen op Android

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.