Zo kun je 'laatst gezien' in WhatsApp uitzetten

Door: Daan Doedens | 03 november 2021 16:49

How To

Wil je liever niet dat mensen kunnen zien wanneer je voor het laatst online bent geweest op WhatsApp? Gelukkig kun je laatst gezien uitzetten in WhatsApp. Hier lees je hoe je dat doet.

Als je WhatsApp open hebt staan, kan iedereen dat zien doordat je als 'online' wordt aangegeven. Daar kan je - helaas, misschien wel - niets aan veranderen. Wat je wél kunt doen is aangeven dat je niet wil dat anderen weten wanneer je voor het laatst online bent geweest.

'Laatst gezien' uitzetten op de iPhone

Als je de functie 'laatst gezien' wil uitzetten op je iPhone, open je de app en ga je naar Instellingen. Ga via het kopje Account naar Privacy. Bovenin je scherm zie je dan de optie Laatst gezien. Als je daarop klikt krijg je de keuze wie je laatst gezien-status mag zien: iedereen, alleen je contacten of niemand.

In het Privacy-menu kun je overigens ook aanpassen wie je profielfoto, info en status mag zien en vind je een overzicht van je geblokkeerde contacten. Ook kun je leesbewijzen uitzetten: iemand anders kan dan niet zien of je zijn of haar bericht hebt gelezen en vice versa. Leesbewijzen staan wel altijd aan voor groepschats.

'Laatst gezien' uitzetten op Android

Op Android-smartphones werkt het bijna hetzelfde. Tik in het hoofdmenu van WhatsApp op de puntjes rechstsbovenin en ga naar Instellingen. Ook hier ga je naar Account > Privacy. De opties voor Laatst gezien zijn ook hetzelfde als bij iOS: Iedereen, Mijn contacten en Niemand

Een stapje verder dan 'Laatst online' zijn de blauwe vinkjes, ook wel leesbewijzen genoemd. Daarmee kunnen anderen zien of je een bericht heb gelezen. ook dat kun je gelukkig uitzetten. Ga zowel op iOS als Android weer naar Instellingen > Account > Privacy en scrol naar onderen. Zet het vinkje of de schakelaar bij Leesbewijzen uit. Let op: blauwe vinkjes uitzetten betekent ook dat je niet meer kunt zien of anderen jouw bericht wel hebben gezien. Bij groepsberichten zullen de leesbewijzen nog wel zichtbaar zijn. Dit is helaas niet uit te schakelen.

Gebruik je WhatsApp op je pc, dan is het helaas niet mogelijk om de Laatst gezien-optie aan of uit te schakelen. Daarvoor moet je dus in de app op je telefoon zijn. De pc-versie van WhatsApp neemt deze instellingen dan over, dus je contacten zien alsnog niet wanneer je voor het laatst online bent geweest. 

Ervaar je problemen met het uitschakelen van de 'laatst gezien'-optie? Wellicht werkt WhatsApp dan niet goed meer. Wat kun je doen in zo'n situatie? In dit artikel gaan we daar dieper op in.  

0 Reactie(s) op: Zo kun je 'laatst gezien' in WhatsApp uitzetten

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.