Zo kun je een WhatsApp-bericht verwijderen

Door: Daan Doedens | 03 oktober 2019 14:19

Apps & Software

Ooit een bericht verstuurd in WhatsApp en meteen daarna gedacht: oeps, dat had ik beter niet kunnen doen? Sinds kort kun je je lange excuusberichtjes besparen. In de nieuwste versie van de app kun je namelijk een WhatsApp-bericht verwijderen, tot zeven minuten nadat je hem hebt gestuurd. Zo werkt het.

Hoe kan ik een WhatsApp-bericht verwijderen?

 • Hou je vinger op je bericht
 • Klik bovenaan op het menu dat verschijnt
 • Klik hier op het prullenbakje
 • Er staan nu twee opties Verwijder voor mezelf en Verwijder voor iedereen, bij de tweede optie zal de ontvanger het bericht niet meer kunnen zien.

WhatsApp-berichten verwijderen

Zorg eerst dat je de nieuwste versie van WhatsApp hebt geïnstalleerd. Handig om te weten: degene naar wie je het bericht stuurt moet óók de nieuwste versie hebben, anders werkt het niet. Stuur nu diegene een knullig berichtje, een foute foto, een gênante spelfout of een appje dat je eigenlijk voor iemand anders had bedoeld.

WhatsApp-berichten verwijderen
WhatsApp-berichten verwijderen
WhatsApp-berichten verwijderen

Houd je vinger nu even op het bericht en wacht tot aan de bovenkant een menu verschijnt. Druk daarna op het prullenbakje. Voorheen stonden daar twee opties: Verwijderen voor mezelf en Annuleren. Bij de nieuwste versie van WhatsApp en een bericht van minder dan zeven minuten oud staat er nu ook een derde optie: Verwijderen voor iedereen. Klik erop en zowel jij als de ontvanger zullen alleen nog een melding zien met 'U hebt dit bericht verwijderd' of 'Dit bericht is verwijderd'.

Op dezelfde manier kunnen ook foto's en video's worden verwijderd. Die komen dan ook niet terecht onder het kopje Media van degene naar wie je de foto in eerste instantie stuurde.

2 Reactie(s) op: Zo kun je een WhatsApp-bericht verwijderen

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 12 juli 2018 10:07 Rima
  Zoals jullie al aangaven: Dan moet de ontvanger wel de nieuwste versie van Whats app hebben, anders blijft het berichtje bij de ontvanger gewoon leesbaar : (
  Dus een bericht voor iedereen verwijderen, wil niet zeggen dat je bericht ook bij iedereen weg is, houd daar rekening mee.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 28 augustus 2018 21:46 ricodol
  misschien een rare vraag en hoop dat iemand me daar eens bij kan helpen, maar:

  hoe en waar of wanneer is het ook mogelijk als beheerder van een groep om berichten van anderen te verwijderen?

  het gebeurt nog wel eens dat andere leden in mijn groepsapp waar ik dus beheerder van ben een bericht in de groepsapp plaatsen, die te voorbarig is of een inhoudt heeft die niet thuishoort, ik zou dan graag als beheerder dan de mogelijkheid willen om zo'n bericht te kunnen verwijderen.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.