Zo omzeil je Windows' AutoPlay

© PXimport

Zo omzeil je Windows' AutoPlay

Geplaatst: 12 juni 2015 - 03:17

Aangepast: 14 december 2022 - 15:29

Redactie ID.nl

Wanneer je een flashdrive of externe harde schijf inplugt, haalt Windows het AutoPlay-menu tevoorschijn, met allerlei verschillende opties. Hier leggen we uit hoe je kunt zorgen dat Windows gewoon de drive opent zodat je meteen bij de bestanden kunt.

Wanneer ik een flashdrive inplug, wil ik alleen maar de bestanden die erop staan benaderen. Maar in plaats daarvan krijgt ik van Windows een AutoPlay-menu voorgeschoteld, waardoor ik gedwongen word om naar beneden te scrollen en op Open folder to view files te klikken.

En toen heb ik een truc geleerd. Of misschien moet ik 'trucs' zeggen. De aanwijzingen verschillen enigszins voor Windows 7 en 8. Lees ook: Edge - Eerste indruk van Internet Explorer-vervanger.

Windows 7

 

© PXimport

Plug een flashdrive of externe harde schijf in de computer. Klik wanneer het AutoPlay-menu tevoorschijn komt (hopelijk voor de laatste keer) op View more AutoPlay options in Control Panel onderaan in het menu. (Je kunt ook op Start klikken, autoplay intypen en het Control Panel-programma selecteren.)

Er verschijnt een AutoPlay-dialoogvenster van het Control Panel. Selecteer in het Software and games-paneel de optie Open folder to view files using Windows Explorer. Selecteer dezelfde optie voor Pictures-, Video-bestanden en Audio-bestanden.

 

© PXimport

Nadat je op Save geklikt hebt, zal vrijwel elke externe drive in de Verkenner verschijnen.

Windows 8 en 8.1

Gebruik de Search-charm om autoplay te zoeken en te selecteren. (Als je Windows 8.0 gebruikt, zul je na het zoeken op Settings moeten klikken om AutoPlay te vinden.)

Nu krijg je het AutoPlay-dialoogvenster van het Control Panel te zien. Klik in het Removable drive-menu op Open folders to view files (File Explorer).

 

© PXimport

Standaard kan het Windows 8 niet schelen wat er ook op de externe drive staat. Maar in de opties onder Removable drive kun je uitzonderingen maken voor bepaalden soorten content.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten