Zo omzeil je Windows' AutoPlay

Door: lincoln-spector | 12 juni 2015 07:17

How To

Wanneer je een flashdrive of externe harde schijf inplugt, haalt Windows het AutoPlay-menu tevoorschijn, met allerlei verschillende opties. Hier leggen we uit hoe je kunt zorgen dat Windows gewoon de drive opent zodat je meteen bij de bestanden kunt.

Wanneer ik een flashdrive inplug, wil ik alleen maar de bestanden die erop staan benaderen. Maar in plaats daarvan krijgt ik van Windows een AutoPlay-menu voorgeschoteld, waardoor ik gedwongen word om naar beneden te scrollen en op Open folder to view files te klikken.

En toen heb ik een truc geleerd. Of misschien moet ik 'trucs' zeggen. De aanwijzingen verschillen enigszins voor Windows 7 en 8. Lees ook: Edge - Eerste indruk van Internet Explorer-vervanger.

Windows 7

Plug een flashdrive of externe harde schijf in de computer. Klik wanneer het AutoPlay-menu tevoorschijn komt (hopelijk voor de laatste keer) op View more AutoPlay options in Control Panel onderaan in het menu. (Je kunt ook op Start klikken, autoplay intypen en het Control Panel-programma selecteren.)

Er verschijnt een AutoPlay-dialoogvenster van het Control Panel. Selecteer in het Software and games-paneel de optie Open folder to view files using Windows Explorer. Selecteer dezelfde optie voor Pictures-, Video-bestanden en Audio-bestanden.

Nadat je op Save geklikt hebt, zal vrijwel elke externe drive in de Verkenner verschijnen.

Windows 8 en 8.1

Gebruik de Search-charm om autoplay te zoeken en te selecteren. (Als je Windows 8.0 gebruikt, zul je na het zoeken op Settings moeten klikken om AutoPlay te vinden.)

Nu krijg je het AutoPlay-dialoogvenster van het Control Panel te zien. Klik in het Removable drive-menu op Open folders to view files (File Explorer).

Standaard kan het Windows 8 niet schelen wat er ook op de externe drive staat. Maar in de opties onder Removable drive kun je uitzonderingen maken voor bepaalden soorten content.

1 Reactie(s) op: Zo omzeil je Windows' AutoPlay

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 12 juni 2015 09:58 Anoniem
    Hebben jullie geen computers met Nederlandse versies?
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.