Zo laat je Android-apps automatisch afsluiten

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 07 februari 2014 09:53

Apps & Software

Het is natuurlijk heerlijk om in bed nog even wat muziek te luisteren. Maar het is dan wel heel irritant als je in slaap valt en om drie uur 's nachts wakker wordt omdat je smartphone nog steeds aan het afspelen is. Gelukkig is daar een remedie voor: Super Simple Sleep timer voor Android.

Super Simple Sleep Timer installeren

De werking van deze app is eigenlijk heel eenvoudig. Een muziek-app sluit van nature niet automatisch af, omdat je muziek moet kunnen luisteren zonder telkens de app actief te hoeven houden. Maar zo'n app kan natuurlijk niet registreren wanneer je in slaap bent gevallen (al zou dat met de sensoren in moderne smartphones best mogelijk zijn). De Super Simple Sleep Timer-app is daarom eenvoudigweg een app die in staat is om een andere app af te sluiten.

Een dergelijke app is niet mogelijk op bijvoorbeeld iOS, omdat apps daar geen rechten hebben om elkaar af te sluiten, maar in Android ben jij grotendeels de baas over wie welke rechten waarover heeft. Je downloadt de Super Simple Sleep Timer in de Google Play Store. Een overigens leuk (en zeer waarschijnlijk onbedoeld) detail, is dat de afkorting van de app SSST is, en dat past natuurlijk prima bij de app zelf.

Met de gratis app SSST kun je apps laten afsluiten aan de hand van een timer.

Super Simple Sleep Timer gebruiken

Wanneer je SSST hebt geïnstalleerd en de app start, zie je direct een overzicht van de timers die zijn ingesteld (in het begin uiteraard geen). Onder het kopje Choose an app you would like to sleep after a set period, zie je staan All. Laat je deze instelling zo staan, dan zullen alle apps afgesloten worden wanneer de timer is afgelopen. Wil je iets specifieker zijn, druk dan op All en selecteer vervolgens de app die je wilt laten afsluiten.

Vervolgens sleep je aan de handle in de cirkel om de lengte van de timer in te stellen, bijvoorbeeld 45 minuten (60 minuten is het maximum). Druk vervolgens op Set sleep timer, en de timer zal vanzelf gaan lopen. Zodra deze is afgelopen zal de geselecteerde app (of apps) worden afgesloten en zul je niet worden gewekt midden in de nacht door muziek die almaar door blijft spelen.

Kies de app die je wilt laten afsluiten en stel een tijd in. De rest gaat vanzelf.

0 Reactie(s) op: Zo laat je Android-apps automatisch afsluiten

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.