Zo maak je berichtregels in Outlook.com

Door: dirk-schoofs | 25 maart 2020 16:36

How To

Iedere dag ontvang je tien- tot wel honderdtallen mails. Gelukkig bevatten mailprogramma’s zoals Outlook, een functie die je kan helpen deze berichtenstroom te beheren. Vermijd dat je inbox een hopeloze rommel wordt en gebruik regels om berichten sneller terug te vinden, om belangrijke berichten onder je aandacht te brengen en om spam automatisch naar de prullenbak te verwijzen.

Stap 1: Instellingen

Surf naar www.outlook.com en log in met je gebruikersnaam en wachtwoord. Zodra je bent ingelogd, klik je op het tandwieltje in de rechterbovenhoek. Dit opent de Instellingen. Onderaan klik je op de link Alle Outlook-instellingen weergeven. In het nieuwe venster Instellingen kies je in de linkerkolom E-mail en in de tweede kolom kun je Regels selecteren. Je ziet daar een plusknop om een nieuwe regel toe te voegen, en de boodschap dat je nog geen regels hebt gemaakt.

Met de plusknop maak je een nieuwe berichtregel aan.

Stap 2: Voorwaarde

Regels maak je in drie stappen. In de eerste stap geef je de regel een herkenbare naam. Daarna geef je de voorwaarde in van de regel met behulp van het uitklapmenu. Die voorwaarde kan gebaseerd zijn op de afzender, trefwoorden, bijlage, een woord in het onderwerp enzovoort. Zo kun je bijvoorbeeld als conditie aangeven Adres van de afzender bevat waarna je het adres of een gedeelte van het adres opgeeft. Wanneer je een voorwaarde hebt ingevoerd, kun je daaronder eventueel een tweede voorwaarde formuleren. Op die manier maak je voor dezelfde regel dus twee of zelfs meer voorwaarden, bijvoorbeeld het adres van de afzender moet ‘reshift.nl’ bevatten én de urgentie moet ‘hoog’ zijn.

Berichtregels kun je helemaal naar je hand zetten door verschillende voorwaarden met elkaar te combineren.

Stap 3: Actie

Nadat je de voorwaarde(n) hebt opgegeven, voer je de actie in die Outlook moet uitvoeren met de mailberichten die aan deze voorwaarden voldoen. Je kunt deze berichten verplaatsen naar een bepaalde map, op een bepaalde manier markeren, verwijderen of terugsturen en meer. Ben je klaar, klik dan op Opslaan. Iedere voorwaarde die je hebt aangemaakt, kun je later, op dezelfde manier waarop je hem hebt aangemaakt, nog wijzigen.

Wanneer je de optie Verplaatsen naar kiest, moet je ook nog de doelmap aangeven.

Basiscursus Outlook

Wil je meer te weten komen over de mogelijkheden van Outlook? Tech Academy biedt een basiscursus Outlook aan.

0 Reactie(s) op: Zo maak je berichtregels in Outlook.com

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.