Zo maak je betere diavoorstellingen in Windows 8

Door: Martin Gijzemijter | 28 april 2014 10:42

How To

Het is heel handig dat je vanuit het startscherm een diavoorstelling kunt starten in Windows 8, maar heel veel invloed op het afspelen kun je helaas niet uitoefenen. Gelukkig is dit heel eenvoudig te verhelpen en je hoeft er niet eens nieuwe software voor te downloaden.

Moderne vs. oude diavoorstelling

Microsoft heeft in Windows 8 een gigantische hoeveelheid nieuwe mogelijkheden en apps toegevoegd, waaronder dus de diavoorstelling. Echter, veel van die apps zijn een andere of nieuwere versie van software die al in Windows aanwezig was. Die oude software is niet verwijderd, hetgeen betekent dat er ook een 'oudere' versie van de diavoorstelling is, waarover je meer controle hebt dan over de nieuwe. Eigenlijk bizar, maar goed dat die versie nog beschikbaar is.

De 'nieuwe' diavoorstelling in Windows 8 heeft niet zo heel veel mogelijkheden.

Invloed

De oude diavoorstelling start je heel eenvoudig door een aantal foto's te selecteren in de map waaruit je wilt afspelen, en vervolgens te klikken op Beheren in het lint van de Windows Verkenner en daarna op Diavoorstelling. De diavoorstelling begint direct af te spelen.

Waar je in de moderne versie alleen controle hebt over spelen en stoppen door op de spatiebalk te drukken (hetgeen in deze oudere versie ook werkt), kun je in deze versie nog meer bepalen. Klik je namelijk met je rechtermuisknop op een plek in de diavoorstelling, dan vind je handige opties waarmee je de voorstelling kunt manipuleren. Zo kun je aangeven dat de voorstelling sneller of langzamer moet afspelen, maar ook dat de volgorde willekeurig moet zijn of juist precies in de juiste volgorde. Dat geeft je veel meer controle en toont ook aan dat nieuwer niet altijd beter is.

De oude diavoorstelling bestaat gelukkig ook nog, en geeft je de controle die je wilt.

1 Reactie(s) op: Zo maak je betere diavoorstellingen in Windows 8

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 29 april 2014 08:27 Anoniem
    Amateuristisch verhaal als je niet meldt hoe dat oude programma dan heet en waar je dat in Win 8 kunt vinden….
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.