Zo maak je een back-up van al je savegames

Door: Robbert Brus | 28 maart 2014 11:15

Apps & Software

Met GameSave Manager kun je opgeslagen spelgegevens back-uppen en spellen verplaatsen naar andere schijven. Handig, want een SSD biedt bijvoorbeeld maar beperkte ruimte om spellen op te installeren. Gevolg is dat het ene spel moet wijken voor het andere en opgeslagen savegames verloren gaan.

Installeren

Download het programma van de website (via het tabblad Download). Pak het gedownloade zip-bestand uit naar een map. Klik met de rechtermuisknop op het bestand gs_mngr_3.exe en kies Als administrator uitvoeren.

In het eerste venster kun je een taal kiezen, maar aangezien er geen Nederlands is, kun je hem het beste op Default - English laten staan. In het volgende scherm maak je de keuze om het programma portabel te gebruiken of te installeren. Klik op OK en selecteer Yes please, I'd like to 'install' als je het programma wil installeren. Klik op de knop Close om het programma te starten en desgewenst te installeren.

Kies na het starten van het programma voor de optie Yes please, I'd like to 'install', om het te installeren.

Back-ups maken en herstellen

Voordat je een back-up uitvoert, is het verstandig eerst de laatste update te installeren. Ga helemaal boven in de interface naar het menu Help / Check for Updates. Kies, indien er updates beschikbaar zijn, voor Apply Update. Ga naar het beginscherm en kies Make a backup. Klik rechts op het pictogram van een computer met vergrootglas. Selecteer links de spellen die je wil back-uppen.

Klik vervolgens op de knop Start the Backup Task Now (de meest linkse van de drie pictogrammen aan de rechterkant). Kies een locatie om de back-up op te slaan en klik op OK. Herstel een back-up door in het beginscherm te kiezen voor Open Archive(s). Selecteer de back-up(s) en klik op Openen. Selecteer de savegames en klik op Start te Restore Task now.

Selecteer na het scannen van de computer de spellen waarvan je de savegames wil back-uppen en druk op Make a Backup.

Spellen verplaatsen

Heb je slechts beperkte ruimte vanwege een SSD? GameSave Manager biedt ook de mogelijkheid spellen te verplaatsen naar een andere schijf. Uiteraard worden de laadtijden daardoor wel iets verlengt, maar je hoeft niet meer telkens een nieuwe (her)installatie uit te voeren.

Zorg voordat je dit doet, dat de diensten Steam en Origin zijn uitgeschakeld. Klik in het beginscherm op Go to Steam Spreader en klik op Add. Kies het spel dat je wil verplaatsen, selecteer de andere locatie en klik op OK en op Move.

Met GameSave Manager kunnen spellen ook verplaatst worden naar een andere schijf om ruimte te besparen.

1 Reactie(s) op: Zo maak je een back-up van al je savegames

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 23 september 2015 14:58 Anoniem
    Dat ik toch werkelijk nergens kan vinden hoe je dit aanpakt voor spelletjes van de apps van een i-pad
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.