Zo maak je een filmpje van je foto's

© PXimport

Zo maak je een filmpje van je foto's

Geplaatst: 9 december 2015 - 05:52

Aangepast: 14 december 2022 - 15:06

Robbin Ooijevaar

Er is (bijna) niets saaier dan een oneindige hoeveelheid foto's voorgeschoteld te krijgen. Dit is precies wat de meeste mensen op hun computer hebben. Dankzij Stage Slideshow Producer Free maak je van een selectie foto's snel een fraai filmpje, compleet met muziek. Dat kijkt een stuk leuker.

Stap 1 - Stage Slideshow Producer Free

Het maakt niet uit of je de foto's van een feestje of het eerste jaar van je (klein)kind in het filmpje plaatst, het eindresultaat is al snel goed. Voordat je aan de slag gaat, heb je een paar dingen nodig. Download en installeer eerst Stage Slideshow Producer Free. De makers hebben de gratis versie van het programma goed verstopt. Je vindt de link helemaal onderaan de pagina. Zoek de foto's die je in het filmpje wilt gebruiken alvast uit, dan zet je je creatie straks sneller in elkaar. Kopieer bijvoorbeeld 100 afbeeldingen naar een nieuwe map. Je hoeft de foto's niet te verkleinen.

Stap 2 - Foto's toevoegen

Een filmpje kijkt nog makkelijker weg als je er een toepasselijk liedje onder zet. Hiervoor heb je een mp3-tje nodig. Zet ook deze alvast klaar. Start Stage Slideshow Producer Free en klik op de knop Add media. Wijs eerste je mp3-bestand aan. Sleep het mp3-bestand naar de tijdlijn onder in beeld. Klik nogmaals op Add media en voeg je foto's toe. Je kunt de afbeeldingen ook slepen vanuit Windows Verkenner naar het venster van Stage Slideshow Producer Free. Selecteer alle afbeeldingen (bijvoorbeeld via Edit / Select all) en sleep ook deze naar je tijdlijn.

 

© PXimport

Stage Slideshow Producer Free maakt een filmpje van een stapel afbeeldingen.

Stap 3 - Tijdlijn

Kijk op je tijdlijn en verwijder de foto's die 'te veel zijn' als het liedje al is opgehouden. Bij ons testfilmpje gebruiken we een liedje van iets langer dan 4 minuten: hieronder kunnen wij ca. 90 foto's kwijt. De foto's worden automatisch gewisseld, compleet met subtiele snelle overgang. Je kunt allerlei tierelantijntjes instellen zoals extra overgangseffecten, maar wij houden het graag simpel en strak. Klik op Preview voor een voorbeeldweergave. Bewaar het eindresultaat met Export op je computer, bijvoorbeeld als HD-filmpje in mp4-formaat.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten