Zo maak je een filmpje van je foto's

Door: Robbin Ooijevaar | 09 december 2015 07:52

Apps & Software

Er is (bijna) niets saaier dan een oneindige hoeveelheid foto's voorgeschoteld te krijgen. Dit is precies wat de meeste mensen op hun computer hebben. Dankzij Stage Slideshow Producer Free maak je van een selectie foto's snel een fraai filmpje, compleet met muziek. Dat kijkt een stuk leuker.

Stap 1 - Stage Slideshow Producer Free

Het maakt niet uit of je de foto's van een feestje of het eerste jaar van je (klein)kind in het filmpje plaatst, het eindresultaat is al snel goed. Voordat je aan de slag gaat, heb je een paar dingen nodig. Download en installeer eerst Stage Slideshow Producer Free. De makers hebben de gratis versie van het programma goed verstopt. Je vindt de link helemaal onderaan de pagina. Zoek de foto's die je in het filmpje wilt gebruiken alvast uit, dan zet je je creatie straks sneller in elkaar. Kopieer bijvoorbeeld 100 afbeeldingen naar een nieuwe map. Je hoeft de foto's niet te verkleinen.

Stap 2 - Foto's toevoegen

Een filmpje kijkt nog makkelijker weg als je er een toepasselijk liedje onder zet. Hiervoor heb je een mp3-tje nodig. Zet ook deze alvast klaar. Start Stage Slideshow Producer Free en klik op de knop Add media. Wijs eerste je mp3-bestand aan. Sleep het mp3-bestand naar de tijdlijn onder in beeld. Klik nogmaals op Add media en voeg je foto's toe. Je kunt de afbeeldingen ook slepen vanuit Windows Verkenner naar het venster van Stage Slideshow Producer Free. Selecteer alle afbeeldingen (bijvoorbeeld via Edit / Select all) en sleep ook deze naar je tijdlijn.

Stage Slideshow Producer Free maakt een filmpje van een stapel afbeeldingen.

Stap 3 - Tijdlijn

Kijk op je tijdlijn en verwijder de foto's die 'te veel zijn' als het liedje al is opgehouden. Bij ons testfilmpje gebruiken we een liedje van iets langer dan 4 minuten: hieronder kunnen wij ca. 90 foto's kwijt. De foto's worden automatisch gewisseld, compleet met subtiele snelle overgang. Je kunt allerlei tierelantijntjes instellen zoals extra overgangseffecten, maar wij houden het graag simpel en strak. Klik op Preview voor een voorbeeldweergave. Bewaar het eindresultaat met Export op je computer, bijvoorbeeld als HD-filmpje in mp4-formaat.

2 Reactie(s) op: Zo maak je een filmpje van je foto's

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 9 december 2015 16:27 Anoniem
  hd in mp4 formaat? muahahahahahaha.

  Dat wordt ministeck video…
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 21 december 2015 14:44 Anoniem
  wat is er mis met mp4 ??
  mp4 is o.a voor het web en kan worden gelezen met html5 player.

  tevens kan het gewoon in hd.
  maar goed ik ben er ook niet echt in thuis.

  dus vraag me niks over comporessie van de images xd
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.