Zo maak je een online verlanglijstje

Door: richard-veenstra | 12 december 2017 14:44

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Pagina 2

Je verjaardagscadeau, een kerstcadeau of geschenk voor je huwelijk. Allemaal redenen om een verlanglijstje te maken zodat vrienden weten wat ze je moeten schenken. Anno 2017 doen we dat natuurlijk niet meer op papier. In dit artikel lees je over de beste online verlanglijstjes.

Tip 01: Waarom online?

Een ouderwets verlanglijstje op papier heeft natuurlijk zijn charme, maar de zoektocht naar een “rode Magimix, die met die vijf accessoires” kan voor wat frustratie bij de koper zorgen. Beter is een digitaal verlanglijstje waaraan je meteen een koppeling naar een webwinkel, een type en modelnummer van een apparaat of een isbn-nummer van een boek kunt toevoegen. Gelukkig zijn er tientallen online verlanglijst-diensten. Bijna elke grote webwinkel heeft een verlanglijst-functie, maar er zijn ook diensten die databases van verschillende winkels in hun systeem hebben. De meest bekende lijstjes-diensten zijn niet-Nederlands, maar er zijn ook een aantal die zich specifiek op de Nederlandse winkels focussen. In dit artikel behandelen we de beste opties.

Handig: in een digitaal verlanglijstje kun je meteen een koppeling naar een webwinkel opnemen

Tip 02: Bol.com

Bol.com is een van de bestbezochte online winkels in Nederland en uiteraard kun je op de website zelf een verlanglijstje aanmaken. Ga naar www.bol.com, maak een account aan of log in met je bol.com-accountgegevens. Ga naar een product uit het assortiment dat je wilt toevoegen aan je verlanglijstje en klik naast de gele knop op de witte knop met de tekst Op verlanglijstje. Standaard wordt het product aan je algemene verlanglijst toegevoegd, maar je kunt in het pop-upscherm ook op Zet op nieuw lijstje klikken als je een lijstje voor bijvoorbeeld kerst wilt aanmaken. Klik op Maak lijstje en het nieuwe verlanglijstje wordt gecreëerd. Als je het verlanglijstje wilt bekijken, klik je op bekijk verlanglijstje vanuit dit menu of kies je voor het hartje in de rechterbovenhoek van de site. Bovenaan je verlanglijstje kun je nu een boodschap toevoegen als je op Notitie toevoegen klikt. Hier kun je bijvoorbeeld aangeven dat je bepaalde extra wensen hebt of laat je weten voor welke gelegenheid het verlanglijstje is.

Het belangrijkste is natuurlijk dat je je lijstje deelt met anderen. Klik op Deel lijstje en geef e-mailadressen op onder E-mail adres(sen) van de ontvanger(s). Het is handig om een vinkje voor Stuur een kopie naar mijzelf te zetten en een duidelijke titel onder Onderwerp van de e-mail te schrijven. Onder Bericht schrijf je een korte toelichting, zodat ontvangers weten waar het over gaat.

Tip 02 Bij bol.com kun je verschillende lijstjes aanmaken.
Lijstje delen? Zorg dan voor een duidelijke onderwerpsregel én stuur een kopietje naar jezelf

Tip 03: Mijn verlanglijst

Een van de Nederlandse opties om een verlanglijst te maken, is Mijn Verlanglijst. Ga naar www.mijnverlanglijst.eu en klik bovenin op Registreren. Log in met je Facebook-account of geef een e-mailadres op. Achter Gebruikersnaam geef je je unieke gebruikersnaam op; mensen kunnen je verlanglijst nu inzien als ze naar www.verlanglijst.eu/{gebruikersnaam} gaan. Je gebruikersnaam kun je later niet meer veranderen. Wil je meerdere lijstjes maken, dan klik je op het tandwiel en kies je + Nieuw verlanglijstje. Om een artikel aan je verlanglijstje toe te voegen, klik je op Artikel toevoegen. Selecteer Catalogus en een database met meer dan vijftien miljoen artikelen wordt geopend. De dienst zegt dat allerlei webwinkels ondersteund worden, maar elke koppeling leidt naar de website van bol.com. Je kunt echter onderaan klikken op zelf toevoegen aan je verlanglijstje. Geef het webadres op en de naam van het artikel. De site doet nu zelf een suggestie voor een afbeelding. Geef een prijs aan, klik op Opslaan en het artikel staat in de lijst.

Tip 03 Zodra je zelf een artikel toevoegt, vindt de site automatisch afbeeldingen hiervan.

Lootjes trekken

Met Mijn Verlanglijst en Lijstje.nl kun je ook digitaal lootjes trekken. Bij Mijn Verlanglijst klik je op Lootjes en geef je de e-mailadressen aan van de deelnemers. Geef minstens drie deelnemers op en via de site kun je zien van wie je een lootje hebt getrokken en wat zijn of haar wensen zijn. Je kunt bovendien regels aangeven zodat familieleden elkaar niet kunnen trekken.

Met Mijn Verlanglijst kun je ook lootjes trekken.

Tip 04: Lijstje.nl

Lijstje.nl is een andere goede optie. Klik op Maak een lijstje en vul je gegevens in om je te registreren. Om je lijstje voor een speciale gelegenheid te maken, klik je achter Verlanglijstje voor op Zomaar en verander je dit in iets anders. Klik op Cadeau toevoegen en geef een beschrijving op. Je kunt eventueel een koppeling naar de webwinkel toevoegen. Zodra je een artikel intypt, geeft de site je overigens suggesties van webwinkels. Deze kun je automatisch toevoegen door op Toevoegen + te klikken. Als je lijstje af is, klik je op Instellingen en selecteer je achter Zichtbaarheid bijvoorbeeld iedereen, als ze mijn persoonlijke vraag kunnen beantwoorden. Eronder geef je de vraag en het antwoord aan. Slim, want een persoonlijke vraag is voor vrienden en familie beter te onthouden dan een wachtwoord. Iemand die nu de koppeling opent, kan een artikel afstrepen van het lijstje. Jij wordt hier natuurlijk niet van op de hoogte gebracht, maar andere gasten weten dat het artikel al door iemand anders is gekocht. De site biedt trouwens ook de mogelijkheid om lootjes te trekken.

Tip 04 Lijstje.nl kan artikelen van verschillende webwinkels toevoegen.

1 Reactie(s) op: Zo maak je een online verlanglijstje

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 30 januari 2019 22:51 lmcomputer
    En de gouden tip om een verlanglijstje te maken op je mobiel: LijstjeMaken.nl ! ( https://www.lijstjemaken.nl/index.php?lm_ref_id=FORUM )
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.