Zo maak je een online verlanglijstje

Door: richard-veenstra | 12 december 2017 14:44

Apps & Software

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Pagina 2

Tip 05: Amazon

Amazon is in het buitenland enorm groot, maar in Nederland heeft de winkel nog niet zo’n ruim aanbod. Jammer, want de dienst heeft een geweldige verlanglijstjes-optie. Gelukkig kun je sommige producten gewoon vanaf de Engelse of Duitse Amazon-website bestellen. Je moet daarvoor wel naar www.amazon.co.uk of www.amazon.de gaan. Bij het bestelproces geef je een Nederlands adres aan. De Engelse site is natuurlijk wel alleen in het Engels, de Duitse site in het Duits. Aangenomen dat je je op de Engelse site bevindt, klik je op Your Lists. Rechtsboven selecteer je Create a List. Kies Wish List als je een verlanglijstje wilt maken. Eronder geef je een naam op en onder Privacy kies je of je lijstje openbaar of privé moet zijn. Klik op Create List.

Amazon geeft je meteen suggesties, maar je kunt vanaf een productpagina ook simpelweg op Add to List klikken. Amazon heeft ook speciale ‘wish lists’ voor bijvoorbeeld een huwelijk. Ga weer naar Your Lists en klik op Wedding List. Klik op Get Started onder Create a List. Hier kun je nu allerlei gegevens over je trouwerij opgeven. Als je wilt dat je partner de lijst ook mag beheren, zet je een vinkje voor I would like my partner to be able to edit this list. Zorg dat je het vinkje voor Yes, let Amazon.co.uk share my Wedding List uitstaat. Handig is dat je een verzendadres vóór de huwelijksdatum en een verzendadres voor ná het huwelijk kunt aangeven. Aan het einde klik je op Shared zodat mensen met de juiste koppeling jouw lijst kunnen inzien.

Tip 05 Met Amazon maak je zelfs speciale huwelijks-verlanglijstjes.
Slim is dat je een verzendadres vóór en ná de huwelijksdatum en kunt aangeven

Tip 06: Wensenlijst

Een nieuwe site die het over een andere boeg gooit, is DreamList. Met de site kun je wensen formuleren en deze met anderen proberen te realiseren. Het gaat dan niet over een paar cadeautjes voor je verjaardag of pakketjes onder de kerstboom, maar meer om wensen als gezamenlijk koken met de hele familie voor je zieke grootouders of elke maand een bepaald bedrag sparen om met vrienden op vakantie te gaan. Onder Create your Dream List geef je je registratiegegevens op en onder Your Lists creëer je een nieuwe wenslijst door op Add a new list te klikken. Onder Type of list geef je aan of dit een gezamenlijke wens met andere personen (joint) is of dat je het met een vereniging (organization) wenst te realiseren. Klik op Save list en onderaan klik je op Add a new wish. Hier selecteer je nu iets wat met je wens te maken heeft. Gift idea is een traditionele verlanglijst, maar als je op Fun together klikt, kun je bijvoorbeeld een koppeling naar een website van een activiteit toevoegen. De website is nog in bèta-stadium, maar functioneert al wel volledig.

Tip 06 Met DreamList creëer je een wensenlijst waarop niet alleen fysieke producten hoeven te staan.

Tip 07: Leuke sites

Er zijn nog veel meer leuke sites die een verlanglijst-functie hebben. Twee daarvan willen we je niet onthouden. Fancy.com is de eerste. Hier kun je lijstjes aanmaken met producten van verschillende internationale webwinkels. De selectie bestaat uit hippe design-artikelen, coole fashion-accessoires en obscure producten van kleine winkels over heel de wereld. Zet een artikel in je wenslijst en deel het met anderen. Ook op www.etsy.nl kun je verlanglijstjes aanmaken. Etsy is een webwinkel waar particulieren handgemaakte dingen verkopen. Leuk als je dingen wilt hebben die niet uit één van de standaardwinkels komt. In Etsy klik je naast een artikel op Toevoegen aan en kies je Nieuwe lijst.

Tip 07 Op Etsy vind je allerlei handgemaakte en unieke producten.

1 Reactie(s) op: Zo maak je een online verlanglijstje

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 30 januari 2019 22:51 lmcomputer
    En de gouden tip om een verlanglijstje te maken op je mobiel: LijstjeMaken.nl ! ( https://www.lijstjemaken.nl/index.php?lm_ref_id=FORUM )
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.