Zo maak je een playlistmap aan in Spotify

Door: Justin Doornekamp | 10 mei 2022 11:07

Privacyvoorwaarden Spotify
How To

Maak jij graag je eigen afspeellijsten in Spotify, dan heb je door de jaren heen vermoedelijk al een hele verzameling opgebouwd. De kans is groot dat je al snel het overzicht van al je lijsten kwijtraakt. Spotify heeft hier echter iets op bedacht, namelijk playlistmappen. Hoe kun je deze mappen aanmaken?

Met playlistmappen kun je je afspeellijsten beter organiseren, op een vergelijkbare manier als je in Windows Verkenner doet met bestanden op je computer. Je maakt een folder aan en sleept afspeellijsten naar de desbetreffende map om wat meer orde te scheppen in je muziekbibliotheek.   

Een playlistmap kun je enkel in de desktop-app van Spotify of in de browser aanmaken. Heb je zo’n folder eenmaal aangemaakt, dan zie je deze wel terug in alle versies van de streamingdienst, dus ook op al je mobiele apparaten.

Om een playlistmap aan te maken, klik je met de rechtermuisknop op een van je afspeellijsten en selecteer je Nieuwe map. Vervolgens verschijnt er onder de afspeellijst een folder. Klik erop met de rechtermuisknop en kies voor Naam wijzigen om de map een naam te geven, bijvoorbeeld Zomerlijstjes.

Slepen maar!

Nu kun je afspeellijsten die je graag in de zomer beluisterd gaan toevoegen aan de nieuwe map. Dit doe je door een afspeellijst te selecteren en deze te verslepen naar de folder. Ook kun je gemakkelijk een nieuwe playlist aanmaken in deze map door met de rechtermuisknop te drukken op Playlist creëren. De nieuwe afspeellijst komt dan direct in de map Zomerlijstjes te staan. 

Dit werkt overigens ook in de mobiele app van Spotify door naar de playlistmap te gaan en rechtsboven op het plusteken te tikken.  

Afspeellijsten sleep je gemakkelijk naar de playlistmap.

Je kunt ook mappen binnen mappen creëren, door met de rechtermuisknop op een playlistmap te klikken en Nieuwe map te selecteren. Op dezelfde manier kun je ook voor de optie Verwijderen klikken om de playlistmap te verwijderen. Bedenk wel dat alle afspeellijsten die in de map staan ook direct worden verwijderd. Dit kan niet ongedaan worden gemaakt.

En meer komt er niet kijken bij het organiseren van je afspeellijsten!

Meer opties

Nog niet helemaal op de hoogte van alle mogelijkheden die je in Spotify hebt om afspeellijsten aan te maken? In een ander artikel vertellen we stap voor stap wat je allemaal kan met de afspeellijstoptie van Spotify op pc en je smartphone. Ook leggen we uit hoe je afspeellijsten kunt delen

0 Reactie(s) op: Zo maak je een playlistmap aan in Spotify

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.