Zo maak je je eigen landkaarten

Door: dirk-schoofs | 04 augustus 2019 17:31

Navigeren doe je overal met Maps.Me
How To

Een kaart is voor velen nog altijd een noodzaak om van A naar B te kunnen komen. Met het gratis platform MapHub, dat momenteel in bètavorm beschikbaar is, kun je talloze kaarten creëren. Bijvoorbeeld met eigen routes die bestaan uit meerdere locaties (handig voor het plannen van een reis), of een kaart met bepaalde hotspots. Je kunt ze ook eenvoudig delen.

Stap 1: Soorten kaarten

Om gebruik te maken van MapHub moet je eerst registreren. Reden hiervoor is dat je de kaarten kunt opslaan om later weer te kunnen gebruiken. Om een route vast te leggen, voer je in het zoekvak linksboven de locatie in waar je de markering wilt beginnen. Het beste resultaat krijg je als je de straatnaam en de woonplaats invoert. Klik eens op het tabblad Basemap aan de rechterkant, dan kun je een keuze maken uit heel veel verschillende soorten kaarten. Ga je voor een klassieke kaart, een kaart van OpenCycleMap, een satellietkaart met straatnamen, of wil je een schattentocht organiseren en kies je voor een piratenkaart?

Stap 2: Markeringen

Met het menu aan de linkerkant kun je op meerdere plaatsen pins plaatsen, waarmee je een route kunt creëren of een zone af kunt bakenen. Ook kun je de kleur van die pins of routes aanpassen en kun je pictogrammen toevoegen om de verschillende locaties in één oogopslag te kunnen zien. Tekst kun je toevoegen via de rechterbalk in het tabblad Info. Deze informatie krijg je in een pop-upvenster boven de gepinde locatie te zien. Om een locatie nauwkeurig te bepalen, kun je zelfs de lengte- en breedtegraad invoeren. Deze coördinaten kun je eenvoudig achterhalen via Google Maps.

Markeer locaties en plaats tekst om duidelijk te maken wat waar te vinden is.

Stap 3: Downloaden of delen

De routes die je aanbrengt met het puzzelstuk-icoontje kun je later nog aanpassen en verplaatsen. Wanneer je tevreden bent over je kaart, klik je op Save. Je kunt de kaart privé of openbaar bewaren en met Share kun je je kaart downloaden in kml, gpx, geojson of jpg. Ook ontvang je een koppeling en een insluitcode om de kaart op je blog of website te publiceren.

Je kunt de aangepaste kaart downloaden als afbeelding of in een formaat dat je met een gps-apparaat kunt inlezen.

0 Reactie(s) op: Zo maak je je eigen landkaarten

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.