Zo maak je je Gmail-inbox overzichtelijker

Door: dirk-schoofs | 19 februari 2019 06:34

e-mail macbook
How To

Krijg in één oogopslag zicht op wie jou allemaal berichten heeft gestuurd. Met deze extensie toont Gmail de favicons waardoor je het bedrijf of de organisatie van de afzender onmiddellijk herkent.

Stap 1: Toevoegen

De standaard lay-out van de Gmail-inbox toont de naam van de afzender in de linkerkolom, gevolgd door het onderwerp en de datum van het bericht. Soms ontvang je weleens een bericht van iemand die je niet kent, maar als je het bericht dan opent, lees je dat het eigenlijk om een standaardbericht van een bedrijf gaat. Bedrijven maken steeds vaker gebruik van deze gepersonaliseerde technieken. De Google Chrome extensie Gmail Sender Icons maakt inhoud van de inbox alweer wat duidelijker. Surf hiernaartoe en kies in de linkerkolom voor Extensies. In het zoekvak typ je de naam van deze add-on. Klik op de extensie en daarna op de groene knop Toevoegen aan Chrome.

Voeg de extensie toe via de webstore van Chrome.

Stap 2: Favicons

Deze extensie interpreteert het e-mailadres van de afzender en zal op basis van het websitedomein de favicon-afbeelding tonen. Favicons zijn kleine afbeeldingen van 16 bij 16 pixels. Ze hebben hun nut bewezen in browsers, omdat ze het gemakkelijk maken om de websites van elkaar te onderscheiden als je meerdere tabbladen open hebt staan. Gmail Sender Icons gebruikt dezelfde aanpak in je Gmail-inbox. De favicon (vaak het logo) en het bedrijfsdomein worden als een label aan het berichtonderwerp toegevoegd, zodat je de afzender heel snel kunt identificeren. Bij webdomeinen die geen favicon hebben, krijg je een standaardpictogram te zien.

Bij ieder bericht verschijnt het favicon van het webdomein.

Stap 3: Beheren

Gmail Sender Icons werkt volledig in de browser en stuurt geen informatie over jou of je mailgebruik naar derden. De Chrome-extensie maakt gebruik van de InboxSDK-bibliotheek om e-mail aan de kant van de client te analyseren. Net zoals bij alle andere extensies van Google Chrome, kun je deze toevoeging uitschakelen of verwijderen. Hiervoor ga je via het menu Venster naar Extensies. Dan krijg je een overzicht van alle extensies die je al hebt geïnstalleerd. Om een extensie (tijdelijk) uit te schakelen, gebruik je het blauwe schuifje. Wie de extensie echt zat is, maakt gebruik van de knop Verwijderen.

Valt de extensie tegen, dan kun je hem uiteraard uitschakelen of verwijderen.

0 Reactie(s) op: Zo maak je je Gmail-inbox overzichtelijker

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.