Zo maak je mooiere stories met Canva

Door: evi-maquoi | 19 maart 2020 09:21

Instagram stories
How To

Stories zijn helemaal in. Zowel op Instagram als Facebook. De mogelijkheden om in social media-apps zelf een verhaal te maken zijn ontzettend uitgebreid. Maar met Canva: Stories & Video Maker kun je nóg meer in minder tijd. We laten je in drie eenvoudige stappen zien hoe je een topverhaal creëert aan de hand van professionele storysjablonen.

Registeren

De Canva: Stories & Video Maker app is volledig gratis. Je downloadt hem in de Apple App Store of via Google Play. Bij het eerste gebruik moet je je alleen nog even registeren. Dat kan met je Facebook- of Google-account of simpelweg via e-mail. Wil je de app eerst uitproberen zonder je aan te melden? Dat kan ook. Tik in de rechterbovenhoek op Overslaan en kies in het volgende scherm voor Doorgaan als gast. De mogelijkheden zijn in gastmodus wel iets beperkter. Bij de start krijg je meteen een overzicht van tientallen storysjablonen.

Canva
De app zit tjokvol sjablonen om mooie stories te maken.

Storysjablonen

De app sorteert de beschikbare sjablonen in diverse categorieën. Van Puur minimalistisch of Snapshots tot Papierwerk. Scrol naar beneden om de verschillende categorieën te bekijken en gebruik Alles bekijken om meer voorbeelden in een specifieke categorie te zien. Iets gevonden wat je leuk vindt? Tik op het sjabloon. Soms krijg je zelfs enkele alternatieven voorgeschoteld in dezelfde stijl. Tik op Bewerken om het sjabloon te personaliseren met je eigen foto’s en teksten.

Personaliseren

Sjabloon
Deel het resultaat meteen op je favoriete kanaal.

Vervolgens tik je op de verschillende elementen in het sjabloon om deze te bewerken. Je kunt eigen foto’s toevoegen en via Afbeeldingen krijg je ook toegang tot diverse gratis en betaalde stockbeelden. Typ hiervoor een trefwoord in de zoekbalk. Het is ook mogelijk om vakken in te Kleuren en de app biedt ook nog een aantal Filters. Je kunt de foto’s uiteraard nog verplaatsen, draaien of bijsnijden. Kies Klaar om het eindresultaat te bekijken en tik daarna op de knop om te delen in de rechterbovenhoek. Er zijn snelkoppelingen naar Instagram, Facebook en WhatsApp. Opslaan op je smartphone kan uiteraard ook.

0 Reactie(s) op: Zo maak je mooiere stories met Canva

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.