Zo maak je van je iPad een compleet beveiligingssysteem

Door: Evi Maquoi | 19 april 2016 10:27

Apps & Software

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2

Je iPad heeft zowel een camera als een microfoon en die kun je op allerlei manieren gebruiken. Zelfs als bewakingscamera, babyfoon of compleet beveiligingssysteem. We schotelen je een aantal apps voor waarmee je een oogje in het zeil kunt houden.

Babyfoon 3G *****

Prijs: € 3,99

Omvang: 55,7 MB

Van twee iOS-apparaten en de app Babyfoon 3G maak je één babyfoon. Plaats bijvoorbeeld een iPad in de kamer van je zoon of dochter en gebruik je iPhone als ouderunit om te controleren wat er in de babykamer gebeurt. Thuis kun je simpelweg gebruik maken van wifi, maar tijdens een logeerpartijtje kan het net zo goed via 3G. Helemaal handig is dat je ook foto's kunt maken of zelfs met je oogappel kunt praten. De app ziet er mooi uit en is erg gebruiksvriendelijk. Lees ook: 10 manieren om je oude iPad te gebruiken.

AtHome Camera Free ***

Prijs: Gratis (+ in-app-aankoop)

Omvang: 34,2 MB

Noem dit gerust een multifunctionele beveiligingsapp. AtHome kan namelijk niet alleen overweg met een smartphone of tablet (iOS en Android) maar ook met een webcam van een pc of Mac of een IP-camera. Zodra je twee toestellen gekoppeld hebt, kun je een bepaalde kamer, je huisgenoten of huisdieren in de gaten houden via een livestream. De app werkt zowel via wifi als 3G/4G en geeft je meldingen wanneer er beweging gedetecteerd wordt.

Presence ***

Prijs: Gratis (+ in-app-aankopen)

Omvang: 48,6 MB

Wil je geen cent uitgeven? Dan is Presence een goede oplossing. De tool maakt het mogelijk om een beveiligingscamera op te zetten met behulp van twee iOS-apparaten. Nadat je een account hebt aangemaakt kun je de twee toestellen heel eenvoudig koppelen. Zodra het ene toestel een beweging of geluid opmerkt, krijg je op het andere apparaat een melding. Er is een ingebakken videoconference-functie en je kunt regels opstellen om bijvoorbeeld een melding te ontvangen als de batterij bijna leeg is. De beeldkwaliteit is echter niet zo goed.

0 Reactie(s) op: Zo maak je van je iPad een compleet beveiligingssysteem

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.