Zo meld je spam en andere overtredingen op Facebook

Door: Redactie Computer!Totaal Redactie Computer!Totaal | 10 januari 2014 08:00

Apps & Software

Facebook kan een bron van amusement zijn - en van ergernis. Spam, irritante citaten, slecht geïnformeerde politieke standpunten, gepersonaliseerde advertenties, enzovoorts. Gelukkig maakt Facebook het makkelijk om posts die je irriteren te blokkeren of te rapporteren.

De methode voor het blokkeren van een post kan variëren afhankelijk van waar Facebook je de post bekijkt, maar het is meestal slechts een kwestie van formulering.

Om een post te blokkeren die in je nieuwsoverzicht verschijnt, klik dan op het omlaag wijzende pijltje in de rechterbovenhoek, en selecteer Ik wil dit niet zien in het menu. Dan verbergt Facebook de post. Als je van een bepaalde persoon of pagina helemaal niets in je nieuwsoverzicht wilt hebben, selecteer dan Alles van [naam] verbergen.

Wanneer je een post verbergt, vraagt Facebook of je alles van die persoon of pagina wilt verbergen, en soms krijg je opties om een post aan Facebook te rapporteren. Facebook biedt de volgende opties: 'Het is irritant of oninteressant', 'Ik vind dat dit niet op Facebook thuishoort', of 'Het is spam'. Selecteer de meest toepasselijke optie, en Facebook doet de rest. Je kunt je actie ook ongedaan maken, voor het geval je iets per ongeluk geblokkeerd hebt of je van gedachten veranderd bent.

Als je iets wilt blokkeren dat je op een profile of merkpagina tegengekomen bent, beweeg dan met de muis over de post, klik op het omlaag wijzende pijltje, selecteer Rapporteren/markeren als spam... in het menu. Facebook blokkeert dan de post in kwestie en geeft je de optie om de post te deblokkeren (voor als je iets per ongeluk hebt geblokkeerd) of te rapporteren als de inhoud aanstootgevend is.

Dit is een vrij vertaald artikel van onze Amerikaanse zustersite TechHive.com, geschreven door Nick Mediati (@dtnick). Het artikel wordt door Computer!Totaal gepubliceerd om je zo snel mogelijk van handige How To's, slimme tips en praktische oplossingen te voorzien. Beschreven termen, handelingen en instellingen kunnen regio gebonden zijn.

0 Reactie(s) op: Zo meld je spam en andere overtredingen op Facebook

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.