Zo kun je je Twitter-account verwijderen

© PXimport

Zo kun je je Twitter-account verwijderen

Geplaatst: 27 september 2019 - 02:08

Aangepast: 24 november 2022 - 13:43

Lorenzo Jepma

Ben je er klaar mee om je gedachtes te delen, of heb je geen zin meer om bekokstoofd te worden door iedereen? In dit artikel leer je stapsgewijs jouw Twitter verwijderen of deactiveren.

Screenshot van Twitter

© PXimport

Screenshot van Twitter

© PXimport

Net voor dat je op deactiveren kan klikken krijg je nog een overzicht van Twitter. Hierin staat informatie over het deactiveren van je account. Je zal in eerste instantie dus je account deactiveren niet direct verwijderen. Je weergavenaam, gebruikersnaam en openbare profiel zullen hierna niet meer zichtbaar zijn. Je account blijft echter nog wel bestaan.

Deactiveren

De de-activatie periode is 30 dagen. Je hebt de mogelijkheid om binnen die 30 dagen weer in te loggen en om de de-activatie ongedaan te maken. Wellicht heb je hier per ongeluk op geklikt of wil je toch weer gebruik maken van je account. In 30 dagen kan er veel veranderen. Vergeet niet dat wanneer de 30 dagen verstreken zijn je account ook definitief verdwenen is. Je zult een nieuw account moeten maken en al je vorige berichten zijn verdwenen. Ook zul je al je volgers opnieuw moeten opbouwen.

Twitter geeft aan dat sommige accountgegevens nog altijd te vinden zullen zijn in zoekmachines als Bing en Google. Als je jouw account wil verwijderen omdat je een nieuw gebruikersnaam wil, kun je dat ook doen door alleen de naam aan te passen. Het verwijderen van je account is in dat geval niet nodig. Twitter probeert in ieder geval genoeg redenen te geven waarom het nog niet nodig is om je account te verwijderen.

Als je jouw huidige gebruikersnaam of e-mailadres voor een ander Twitter account wil gebruiken moet je deze eerst wijzigen.

Twitter biedt ook de mogelijkheid om je Twitter-gegevens te downloaden voordat je het account verwijderd. Deze gegevens kun je opvragen en downloaden.

Wil je naast je Twitter ook je Snapchat, Instagram of Facebook verwijderen? Wij hebben hier ook een stappenplan voor.

Privacy-regelgeving

Veel sociale media platformen raken de laatste tijd in opspraak vanwege privacy. De tech-giganten van tegenwoordig beschikken over veel persoonlijke informatie dankzij de gebruikers. Persoonsgegevens, e-mailadressen en bepaalde voorkeuren zijn hierdoor allemaal inzichtbaar geworden. Deze gegevens kunnen voor onder andere marketingdoeleinden gebruikt worden, maar ook kwaadwillenden zouden iets met deze gegevens kunnen. Bescherming van deze gegevens en transparantie over deze gegevens is erg belangrijk.

Grote bedrijven als Facebook en Twitter laten regelmatig nieuwe info vrij over het aanscherpen van hun privacy-beleid. Er was tijdens de presidentsverkiezingen van de Verenigde Staten in 2016 het nodige te doen over de inmenging van nadere personen. Bedrijven of andere instanties kunnen advertenties inkopen, maar dit werd niet altijd gecontroleerd. Zo was het voor Rusland mogelijk om via platformen als Twitter en Facebook invloed uit te oefenen op wat mensen op de sociale media-diensten te zien waren.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten