Zo schakel je banners uit in IE, Firefox en Chrome

Door: Martin Gijzemijter | 19 april 2013 07:00

How To

Het is misschien wel de meest irritante uitvinding op het gebied van internet sinds de website van Johan Vlemmix: reclamebanners. Los van het feit dat die banners tegenwoordig steeds meer op de persoon zijn afgestemd, gaat het nog steeds om reclameboodschappen waar je niet om hebt gevraagd. Gelukkig is er iets dat je eraan kunt doen en we laten je voor drie browsers zien hoe.

Firefox

Omdat Firefox de mogelijkheid heeft om add-ons te installeren, is het uitschakelen van banners in Firefox kinderlijk eenvoudig. Het enige dat je hoeft te doen is te surfen naar deze website (in Firefox uiteraard) en te klikken op Toevoegen aan Firefox. De add-on wordt vervolgens geïnstalleerd en Firefox moet worden afgesloten en opnieuw gestart om de wijzigingen van kracht te laten worden.

Met behulp van AdBlock Plus zijn irritante banners snel verleden tijd.

Wanneer AdBlock Plus is geïnstalleerd, kun je via de instellingen van de add-on bepalen hoe gevoelig de blokkade moet zijn (bepaalde advertenties blokkeren, alles blokkeren, enzovoort) en een (land)specifieke blokkadefilter downloaden. Daarna heb je er geen omkijken meer naar en dat maakt deze add-on zo effectief.

Chrome

Net als Firefox is het mogelijk om in Chrome add-ins te installeren (dat noemen ze bij Chrome extensies) waardoor het blokkeren van banners een fluitje van een cent wordt. Om de add-on (dat woord vinden we nu eenmaal fijner) te installeren, surf je naar deze website (in Chrome uiteraard) en klik je op Toev. aan Chrome en vervolgens nogmaals op Toevoegen in de pop-up die verschijnt.

In tegenstelling tot Firefox hoef je in Chrome niet eerst de browser te herstarten. AdBlock is nu automatisch actief en alle banners en advertenties worden geblokkeerd. Eventueel kun je op een pagina nog klikken op de knop van AdBlock rechtsboven om banners alsnog doorgang te laten vinden.

Ook voor Chrome kun je heel eenvoudig een extensie toevoegen die reclamebanners elimineert.

Internet Explorer

In Internet Explorer werkt het net even ietsje anders. Om advertenties in die browser te blokkeren, open je de browser en klik je op het tandwiel rechtsboven en vervolgens op Beveiliging / Traceerbeveiliging. In het scherm dat verschijnt klik je vervolgens op Een traceerbeveiligingslijst downloaden.

Klik vervolgens op Toevoegen naast Dutch EasyList en daarna op Lijst Toevoegen in de pop-up die verschijnt. Vervolgens kun je eventueel ook nog de EasyList Standard toevoegen (die ook geldt voor internationale sites). Dit werkt dus iets ingewikkelder dan bij Firefox en Chrome, maar het effect is er niet minder om. De Traceerbeveiliging met behulp van de zojuist toegevoegde lijsten is automatisch ingeschakeld, je hoeft er niet eerst voor de browser te herstarten.

Bij Internet Explorer werkt het net iets anders, maar dat maakt het niet minder effectief.

4 Reactie(s) op: Zo schakel je banners uit in IE, Firefox en Chrome

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 29 augustus 2014 12:16 Anoniem
  0 resultaten voor traceerbeveiliging

  Suggesties
  De spelling controleren

  Een andere woordgroep proberen

  Andere mogelijke opties
  Zoeken op de website van Windows

  Online gaan en antwoorden van andere Windows-gebruikers krijgen

  Zoeken naar inhoud voor IT-professionals op de website van Microsoft TechNet
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 3 juli 2015 13:58 Anoniem
  heel erg bedankt voor deze goede tip
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 4 augustus 2015 13:03 Anoniem
  Heb het nog niet geprobeerd als het werkt is mijn vrouw ook weer blij en kan ze ongestoord you tube filmpjes kijken.
  In iedergeval Bedankt.
  Cor Low
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 25 oktober 2015 01:51 Anoniem
  hoe moet ik mijn abblocker uitschakelen
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.