Zo schakel je browsernotificaties uit

Door: Martin Gijzemijter | 15 september 2019 13:35

How To

Beheerders van websites moeten steeds creatiever zijn om ervoor te zorgen dat hun content bij lezers terechtkomt. Browsernotificaties zijn daarbij een handig hulpmiddel, omdat ze je op de hoogte kunnen stellen van nieuwe content zodra het beschikbaar is. Een leuk idee, maar stel dit soort notificaties op tien sites in die tien artikelen per dag publiceren, en je wordt knettergek. Hoe zet je die notificaties weer uit?

Notificaties in Chrome

We bespreken het uitschakelen van notificaties voor de drie meest populaire browsers, te beginnen met Chrome. Om notificaties van websites uit te schakelen klik je in Chrome rechtsboven op het pictogram met de drie puntjes en vervolgens op Instellingen. Op de pagina die verschijnt, klik je helemaal onderaan op Geavanceerd. Scrol naar beneden tot je de optie Privacy en beveiliging ziet, en klik op Instellingen voor content. Klik nu op de optie Meldingen (dit is, op het moment van schrijven, de vijfde optie van boven). Je ziet hier nu welke websites reeds geblokkeerd zijn met betrekking tot het versturen van meldingen en welke websites toestemming hebben. Klik op de drie puntjes achter de website(s) waarvan je geen melding meer wilt krijgen, en vervolgens op Verwijderen.

Chrome bevat een optie om notificaties van sites te blokkeren.

Notificaties in Firefox

Ook Firefox bevat een centrale plek waar je notificaties kunt uitschakelen. Om dit te doen open je de browser en klik je rechtsboven op het hamburgermenu (het pictogram met de drie streepjes) en op Opties in het menu dat uitklapt. Klik vervolgens (net als in Chrome) op Privacy en beveiliging, en scrol vervolgens naar beneden tot je het kopje Toestemmingen ziet. Daar vind je een optie genaamd Notificaties. Klik op de knop Instellingen hiernaast en er opent zich een menu waarin je alle websites ziet die toestemming hebben om je notificaties te sturen. Die kun je eenvoudig blokkeren, maar je kunt daarnaast onderin ook een vinkje plaatsen bij de optie Nieuwe verzoeken voor het toestaan van notificaties blokkeren.

In Firefox kun je zelfs aangeven dat sites je helemaal niet meer om toestemming mogen vragen.

Notificaties in Edge

Om websitenotificaties uit te schakelen in Microsoft Edge klik je rechtsboven op het menu met de drie puntjes, vervolgens op Instellingen en daarna op Geavanceerde instellingen weergeven. Klik daarna op de knop Beheren onder het kopje Websitemachtigingen. Ook hier krijg je weer een overzicht van sites die je notificaties mogen sturen, en kun je die machtiging per direct intrekken.

0 Reactie(s) op: Zo schakel je browsernotificaties uit

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.