Zo schakel je notificaties van je browser uit

Door: Martin Gijzemijter | 01 november 2016 14:06

How To

Het is natuurlijk superhandig dat browsers je tegenwoordig van allerlei zaken op de hoogte kunnen stellen. Er zijn echter tegenwoordig zo veel notificatiemomenten (social media, mail enzovoort) dat je soms die notificaties gewoon uit wil schakelen. Gelukkig kan dat ook! Wij leggen je uit hoe je dat doet.

Uitschakelen in Chrome

Het uitschakelen van webnotificaties in Chrome is niet in gewikkeld. Wil je alleen maar even voor een bepaalde, korte periode geen notificaties ontvangen, dan is het goed om te weten dat je dat kunt realiseren door te browsen in Incognitomodus (Menu / Nieuw incognitovenster). Zolang je incognito surft, krijg je namelijk ook geen notificaties. Je kunt de notificaties ook handmatig uitschakelen. Klik daarvoor rechtsboven op het menu en vervolgens op Instellingen. Onderin klik je op Geavanceerde instellingen weergeven en daarna op Privacy / Instellingen voor inhoud. Je kunt nu precies aangeven of alle sites je een melding mogen geven, dat daar eerst toestemming voor moet worden gegeven of dat het standaard niet mag. Lees ook: 11 tips om alles uit je browser te halen.

Je kunt in Chrome alle notificaties weigeren, allemaal toestaan of toestemming laten vragen.

Uitschakelen in Firefox

Handig aan Firefox is dat je de notificaties per sessie kunt uitschakelen, oftewel, ze blijven uitgeschakeld tot je Firefox herstart. Je doet dit door in Firefox te klikken op het menu rechtsboven en vervolgens op Opties. In het tabblad Inhoud zoek je naar het kopje Notificaties. Wanneer je daar klikt op Mij niet storen, dan worden er geen notificaties getoond tot je Firefox opnieuw opstart. Daarnaast kun je ook klikken op Kiezen, waarna je per site kunt aangeven of er notificaties gestuurd mogen worden of niet. Zo kun je dus bijvoorbeeld alle notificaties aan laten staan en alleen voorkomen dat Facebook je gek maakt met allerlei meldingen.

In Firefox kun je notificaties tijdelijk uitschakelen.

Uitschakelen in Edge

Mocht je denken dat Edge helemaal geen webnotificaties heeft, dan heb je gelijk. Die zijn pas onlangs geïntroduceerd met de komst van de Windows 10 Anniversary Update. Er is helaas geen knop in Edge die je in staat stelt om álle notificaties uit te schakelen, je zult dat per site moeten doen. Om dit te doen, klik je op het pictogram met de drie stipjes rechtsboven en vervolgens op Instellingen / Geavanceerde instellingen weergeven. Onder het kopje Notificaties klik je op Beheren waarna je precies kunt aangeven welke sites je geen notificaties (meer) mogen sturen.

In Edge kun je de notificaties alleen per site uitschakelen.

0 Reactie(s) op: Zo schakel je notificaties van je browser uit

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.