Schoon je Instagram-feed op zonder foto’s kwijt te raken

Door: Stefanie Katzenbauer | 13 mei 2021 16:55

Instagram feed opschonen
How To

Wie al een tijdje gebruikmaakt van Instagram, zal naar verloop van tijd oude foto’s en/of filmpjes tegenkomen die een doorn in het oog vormen op je feed. Wie dus zijn of haar Instagram-feed opschonen wil zonder foto’s kwijt te raken, heeft geluk: wij leggen je uit hoe je dit doet. 

De truc is om je foto’s te archiveren in plaats van ze te verwijderen. Als je namelijk eenmaal een Instagram-post verwijdert, dan is hij voor altijd verdwenen. In plaats daarvan kun je ze dus opslaan op een plek waar alleen jij ze nog kunt zien, zonder dat ze het esthetische geheel van je feed verpesten. 

Een post archiveren

Om een Instagram-post te archiveren, ga je eerst naar je profiel en open je de gewenste post. Tik vervolgens op de drie puntjes die rechtsboven aan bij je post staan en kies voor de optie ‘archief’. Zodra je hierop getikt hebt, is de foto verdwenen uit je feed.

Een gearchiveerde foto terugvinden

Ondanks dat de foto misschien verwijderd is op je feed, betekent dat niet dat hij ook daadwerkelijk verdwenen is. Om een gearchiveerde foto terug te vinden, ga je eerst naar je profiel. Tik vervolgens op de drie strepen rechtsboven in het scherm. Als eerste optie in het menu staat de optie ‘archief’. 

Instagram feed opschonen

Als je hierop tikt krijg je standaard je verhalenarchief te zien. Hiernaast staat echter een pijltje naar beneden. Tik hierop om naar je berichtenarchief te gaan. Vanuit hier kun je al je gearchiveerde posts bekijken en eventueel terug plaatsen op je feed. 

Instagram feed opschonen

0 Reactie(s) op: Schoon je Instagram-feed op zonder foto’s kwijt te raken

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.