Zo sla je je favoriete plekjes op in Google Maps

Door: Justin Doornekamp | 10 april 2021 15:01

How To

Door de coronacrisis is het moeilijk geworden om restaurants of musea te bezoeken. Inmiddels is je lijstje met nog te bezoeken cafés en restaurants misschien wel erg lang geworden. In Google Maps kun je favoriete plekjes markeren, zodat je ze later snel kunt terugvinden op je computer, telefoon of tablet. 

Niet alleen kan Google Maps bijhouden welke plekken je vaak bezoekt, maar de app kan ze ook voor je opslaan. Als je Maps gebruikt met een Google-account kun je deze locaties bewaren in standaardlijstjes als Favorieten, Wil ik heen of Plaatsen met ster of je kunt een eigen lijst aanmaken met daarin je favoriete plekken. 

Zo doe je dat

Of je Maps nu gebruikt op je iPhone, iPad of Android-telefoon: de manier waarop je plekken opslaat is hetzelfde. Open de app en zoek bijvoorbeeld je favoriete restaurant, sportschool of kapper op. Vervolgens zie je meer informatie over de locatie, waaronder de beoordeling en openingstijden, met daaronder opties als Route, Starten en Bellen. Scrol iets verder naar rechts om de optie Opslaan te vinden.

Wanneer je hierop tikt, kom je in het menu Opslaan in lijst terecht en hier kun je de geselecteerd plek toevoegen aan de eerdergenoemde standaardlijstjes, die overigens alleen zichtbaar zijn voor jou. Bij sommige lijstjes kun je ook een notitie toevoegen aan de plaats, bijvoorbeeld welk menu je goed is bevallen de laatste keer dat je bij het restaurant hebt gegeten.  

Sla eenvoudig favoriete plekjes op in Google Maps.

Nieuwe lijsten maken

Je kunt via Nieuwe lijst bovenin het scherm een locatie toevoegen aan een eigen lijst. Geef een naam op voor de lijst, evenals een beschrijving en bepaal of je de lijst openbaar zichtbaar wilt maken of alleen voor jezelf wilt houden. Tik vervolgens op Maken.

Om je favoriete plekjes terug te vinden ga je in de app naar het hoofdmenu, waarna je de optie Opgeslagen vindt tussen de opties Woon-werk en Bijdragen

Opslaan op je pc

Gebruik je Google Maps op je computer, surf dan naar maps.google.nl, klik op de locatie die je wilt opslaan, vervolgens op Opslaan en kies een favorietenlijst. Een overzicht van je favoriete plekken vind je door op het hamburgermenu in de zoekbalk te klikken (de drie horizontale strepen onder elkaar) en vervolgens te kiezen voor Mijn plaatsen. Naast plaatsen die je gelabeld hebt als bijvoorbeeld thuis of je werk, vind je hier de locaties die je als favoriet hebt opgeslagen.

Wil je een locatie van een favorietenlijst verwijderen, klik dan naast een lijst op de drie verticale puntjes en daarna op Lijst bewerken.  

Opgeslagen locaties vind je terug onder Mijn plaatsen.

0 Reactie(s) op: Zo sla je je favoriete plekjes op in Google Maps

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.