Zo speel je online muziek op je oude mp3-speler

Door: robbin-ooijevaar | 08 oktober 2017 08:07

Muziek downloaden: header-afbeelding
Apps & Software

We zijn fan van Spotify en consorten, maar sommige dingen zijn daar niet te vinden en dan ben je aangewezen op YouTube en SoundCloud. Voor deze clouddiensten heb je een app en permanente internetverbinding nodig. Als alternatief kun je dan de muziek downloaden en op een mp3-speler zetten.

Tip 1: YouTube

Om een liedje van een streamingdienst op je computer te krijgen als mp3-bestand, heb je geen extra software nodig. Surf naar www.youtube.com en zoek je favoriete liedje op. Klik op de adresbalk van je browser en gebruik de rechtermuisknop om het adres te kopiëren. Ga nu naar de speciale downloadwebsite www.anything2mp3.com. Klik met de rechtermuisknop op het aanwezige veld en kies Plakken. Klik op Convert to om de dienst aan het werk te zetten. De website maakt een mp3'tje voor dat je vervolgens kunt binnenhalen. Dezelfde truc werkt ook voor SoundCloud. Diensten als www.anything2mp3.com tonen veel reclame in je browser. Hierdoor kun je per ongeluk op een verkeerde link klikken. Het is aan te raden om de site te bezoeken met een adblocker.

Tip 2: SoundCloud

YouTube muziek downloaden
Anything2mp3.com haalt muziek op bij een streamingdienst, waarna je een mp3-bestand kunt downloaden.

Downloadwebsites voor streamingdiensten zijn soms plotseling niet meer bereikbaar, bijvoorbeeld na ‘dreigingen’ vanuit de industrie. Hierdoor kan het gebeuren dat een website niet meer werkt. Als www.anything2mp3.com uit de lucht gaat, kun je voor YouTube ook http://flvto.biz gebruiken. Voor SoundCloud is http://soundcloudmp3.org en een goede website. Voor sommige liedjes op SoundCloud is een downloadknop aanwezig. Als je de downloadknop aantreft bij een liedje is dit natuurlijk de snelste manier om het mp3-bestand binnen te halen.

Soundcloud muziek downloaden
Bij sommige liedjes op SoundCloud kun je de mp3 direct binnenhalen.

Tip 3: Naar de mp3-speler

Nu je een mp3-bestand hebt, kun je dit op je mp3-speler zetten. Dit gaat het eenvoudigst via de Windows Verkenner (usb-kabel of geheugenkaartje), maar dat kan meestal alleen bij ‘naamloze apparatuur’. Veel Android-toestellen hebben de mogelijkheid om een microSD-kaartje te plaatsen. Als je een (oude) iPod of iPhone hebt en hier je muziek op wilt zetten, heb je iTunes nodig. Als je oude Apple-apparaat niet wordt herkend door iTunes als jouw apparaat, kun je een alternatief beheerprogramma als DuperCopy gebruiken.

Muziek downloaden naar je mp3-speler
Kopieer je mp3’s naar een offline apparaat via een geheugenkaart, Windows Verkenner of beheersoftware.

Let op: dit artikel is beschreven voor demonstratiedoeleinden. Het is uiteraard niet toegestaan om tegen de richtlijnen in te gaan van rechthebbenden en streamingdiensten.

4 Reactie(s) op: Zo speel je online muziek op je oude mp3-speler

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 10 december 2019 07:50 ytmp3conv
  Thanks for the sharing a piece of great informationtion, and yes, you mentioned a great website to convert video. I have been using "flvto"(https://www.flvto.biz) and "ytmp3 conv"(https://ytmp3conv.com)
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 11 december 2019 06:46 convertmp3
  Thanks for sharing this information. And I suggest one of the best YouTube video converter website which is convert videos in a few seconds " convertmp3.cc" It's a free website and no need to install any application.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 13 december 2019 11:57 fbtube
  thank you for sharing this great information this is very useful for us. I recommended you to use facebook video converter for convert facebook video to mp4 mp3 and another format.https://fbtube.biz/
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 27 juni 2020 14:57 PeterCampbell
  You can download any song from soundcloud by using https://soundcloud2mp3.co
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.