Zo stap je over van Chrome naar een andere browser

Door: Justin Doornekamp | 13 augustus 2019 06:16

Blog

Er kunnen voor jou als Chrome-gebruiker diverse redenen zijn om over te stappen op een andere browser. Misschien wil je niet dat al je gegevens in handen zijn van Google of zoek je een browser die meer privacy biedt. Gelukkig is het niet moeilijk om al je gegevens over te zetten, maar je moet wel even weten hoe dat werkt.

Als je de Chrome-browser al een tijd gebruikt, dan heb je door de jaren heen vermoedelijk veel favoriete pagina's verzameld of wachtwoorden opgeslagen. Het is veel werk om je favoriete pagina’s handmatig over te zetten, maar gelukkig heeft vrijwel iedere browser een mogelijkheid ingebouwd om dit proces te automatiseren.

Overzetten naar Firefox

Nadat je Firefox hebt geïnstalleerd, klik je op het Bibliotheek-icoontje aan de rechterkant van de adresbalk en klik op Favorieten in het dropdown-menu. Klik op Laat alle Favorieten zien en kies vervolgens voor Importeer Data vanuit een Andere browser. Wil je gegevens overzetten vanuit een andere browser dan Chrome of Safari, exporteer dan eerst je browserdata als een Html-bestand en importeert dit naar Firefox door op Importeer Favorieten vanuit HTML te klikken.

In het vakje Importeer gegevens en data kies je voor Chrome. Heb je meer dan één Google-profiel, dan word je gevraagd welk profiel je wilt overzetten. Je kunt onder meer je cookies, browsergeschiedenis en je favorieten op deze manier overzetten.

Back to basics met Firefox

Overzetten naar Safari

Safari vraagt niet of je je favorieten wilt behouden, maar importeert ze automatisch al voor je vanuit Chrome of Firefox als je de browser van Apple voor de eerste keer opstart. Je favorieten en bijhorende mappen verschijnen dan op de Favorieten-pagina. Wil je je favorieten juist niet behouden, ga dan naar de Favorieten-pagina of Toon Top Sites-pagina. Daar zie je een melding met de vraag of je je geïmporteerde favorieten wilt behouden.

Wachtwoorden behouden?

Heb je al je wachtwoorden in Chrome opgeslagen, dan is het nog niet zo gemakkelijk om deze over te zetten naar een andere browser. Alleen in Firefox heb je een optie om je wachtwoorden te importeren.

Dit doe je door eerst in Chrome naar je instellingen te gaan. Klik op wachtwoorden en vervolgens op de drie bolletjes die onder elkaar staan naast het kopje Opgeslagen wachtwoorden. Daar vind je de optie Wachtwoorden exporteren. Doe je dit, dan ontvang je een CSV-bestand met al je gebruikersnamen en wachtwoorden. Vervolgens kun je dit bestand importeren in je Firefox-browser.

0 Reactie(s) op: Zo stap je over van Chrome naar een andere browser

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.