Zo stel je de mannenstem in voor Google Assistent

Door: Wesley Akkerman | 03 oktober 2019 15:01

Google Assistant
How To

Sinds kort is het mogelijk een mannenstem voor de Google Assistent in te stellen. Wanneer je dat doet, dan klinkt de assistent mannelijker dan voorheen. Luister je daar liever naar dan naar de vrouwelijk klinkende stem? Dan kun je dit gelukkig heel gemakkelijk aanpassen.

Mocht je een nieuwe gebruiker van de Google Assistent zijn (omdat je onlangs een slimme speaker of smart display gekocht hebt bijvoorbeeld) dan weet je nu niet meer van tevoren welke stem je voorgeschoteld krijgt. De Google Assistent heeft namelijk de beschikking over een stem die vrouwelijk of mannelijk klinkt. De stem wordt willekeurig bepaald na het instellen van een nieuwe apparaat. Vind je de automatisch uitgekozen stem helemaal niets of wil je als bestaande gebruiker horen hoe de mannelijke versie van de Google Assistent klinkt, dan kun je gelukkig heel gemakkelijk zelf instellen welke stem je hoort.

Stem uitkiezen voor Google Assistent

Voordat je kunt beginnen dien je natuurlijk eerst even de Google Assistent te openen op bijvoorbeeld je smartphone (in ons geval gaat het om een Android-smartphone). Vervolgens geef je het stemcommando “Hey Google, verander je stem”. De Assistent zal dan als antwoord geven: “Als je mijn stem wilt veranderen, tik je hieronder op Assistent-stem”. Onderaan het scherm vind je de knop Assistent-stem. Wanneer je daarop tapt, dan kom je terecht in een nieuwe interface.

Hier zie je Assistent-stem staan bovenin, met daaronder een groot, rood vlak. Dat is je huidige stemassistentstem, de stem van de vrouwelijk klinkende variant. Rechts van het vinkje in de rode cirkel zie je een lege cirkel staan. Wanneer je daarop tapt, dan krijg je een groot, oranje vlak te zien en hoor je meteen de nieuwe stem van de populaire stemassistent. De boodschap luidt dat dit voortaan de stem is van de Google Assistent en als je daar tevreden mee bent, dan hoef je niets meer te doen. Wil je deze stem? Dan kun je de Assistent nu gerust afsluiten.

Google assistent
Google assistent
Google assistent

Beschikbaarheid mannenstem Google Assistent

Het kan zijn dat de mannenstem niet beschikbaar is op enkele apparaten. Onderaan het scherm zie je het kopje Beschikbaarheid staan, met daaronder weer enkele apparaten. De lijst is een beetje verwarrend, helaas, aangezien niet helemaal duidelijk wordt op welke apparaten de nieuwe stem geactiveerd wordt. Bij ons werkt de mannenstem wel op een Android-telefoon en slimme speaker (Sonos Move), maar niet op de Google Home Hub, bijvoorbeeld.

1 Reactie(s) op: Zo stel je de mannenstem in voor Google Assistent

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 3 oktober 2019 15:49 probeertehelpen
    Wesley. Het werkt inderdaad op mijn Huawei P20 Pro. Die vrouwenstem is mijn 2e vrouw en mijn 1e vrouw is jaloers. Hahaha.
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.