Zo stel je meerdere Chrome-profielen in

Door: dirk-schoofs | 07 november 2021 12:08

How To

Maak je met verschillende gezinsleden gebruik van dezelfde computer om het internet met Chrome te verkennen, dan werk je het best met aparte gebruikersprofielen. Maar ook als je de computer helemaal voor jezelf hebt, zijn er uitstekende redenen om verschillende Chrome-profielen in te stellen.

Stap 1: Toevoegen

Je gebruikt de browser voor verschillende doeleinden. Soms verken je het internet voor je werk, dan weer om sociale media te gebruiken en daarna voor je hobby’s of om te shoppen.

Als je met verschillende gebruiksprofielen werkt, kun je de toevloed aan bladwijzers en extensies in Chrome gescheiden houden per profiel. Op die manier heb je veel sneller de juiste bladwijzers bij de hand en worden uitsluitend de extensies geladen die je werkelijk nodig hebt.

De meeste moderne browsers ondersteunen verschillende gebruikersprofielen. We leggen de werking in Chrome uit. Om een nieuw profiel in te stellen, klik je in Chrome op het gebruikerspictogram rechtsboven. Straks vind je daar de lijst met beschikbare profielen om een nieuwe tabbladsessie te beginnen. Daar kies je de opdracht Toevoegen. Zo kom je in het venster Je Chrome-profiel instellen.

Je kunt profielen instellen voor diverse manieren waarop je het internet gebruikt.

Stap 2: Naam en uiterlijk

Als je reeds Chrome-gebruiker bent, kun je hier je Google-inloggegevens gebruiken. Maar je kunt ook doorgaan zonder account. Je geeft dit profiel een nieuwe naam. Klik in het vak met het zwarte poppetje om een avatar voor dit profiel te selecteren. Daaronder is het mogelijk om Chrome een aparte themakleur te geven. Zo zie je later nog sneller welk profiel je gebruikt.

Onderaan kun je de optie activeren om een snelkoppeling te plaatsen op het bureaublad. Op die manier kun je snel met je eigen gepersonaliseerde tabbladen en bladwijzers aan de slag. Bevestig met een klik op de knop Klaar.

Een andere avatar en themakleur maken het profiel beter herkenbaar.

Stap 3: Verder aanpassen

In het volgende venster kun je de browser verder personaliseren. Chrome vraagt alvast om bladwijzers voor Gmail, YouTube, Maps, Nieuws en Vertalen toe te voegen. In de volgende stap selecteer je een nieuwe achtergrond. Daarna is het mogelijk om je eigen Google-account te synchroniseren met het gewenste profiel, zodat jouw bladwijzers en alle wachtwoorden worden overgedragen. Als je dit activeert, gaat natuurlijk het nut van gescheiden profielen verloren.

Wil je later toch nog de looks van een profiel aanpassen, dan ga je naar het profielpictogram rechtsboven en klik je op het potloodje dat naast het pictogram staat.

Chrome wil de Google-apps aan je profiel koppelen.

0 Reactie(s) op: Zo stel je meerdere Chrome-profielen in

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.