Zo stream je film en series met Kodi

Door: Mark Gamble | 01 oktober 2021 14:49

How To

Met Kodi kun je muziek, films en series streamen, maar in tegenstelling tot Netflix moet je zelf nog wel het een en ander instellen. Hoe je Kodi instelt, leggen we in dit artikel uit.

Mediaplayer Kodi is gratis te downloaden voor een groot aantal platformen als Windows, Mac, Linux, Android, gejailbreakte iOS-versies en de Raspberry Pi. Maar het zoeken naar goede add-ons kan nog wel eens voelen als een speld in een hooiberg. Met SuperRepo download en installeer je in één keer een groot aantal goede add-ons.

Kodi installeren

Voordat je leuke add-ons aan Kodi toevoegt, installeer je het programma eerst op de pc. Surf naar www.kodi.tv om de freeware te downloaden. Er zijn versies voor alle gangbare besturingssystemen beschikbaar, zoals Windows, Linux, OS X en zelfs Raspberry Pi. In dit artikel werken we met de Windows-versie, de werking op andere platformen is vergelijkbaar. Geef tijdens de installatie aan dat je alle componenten wilt toevoegen en rond de wizard af. Standaard is Kodi Engelstalig. Navigeer naar System / Settings / Appearance / International en kies achter Language voor Dutch.

Om SuperRepo te installeren, ga je binnen de Kodi-interface naar System en kies je voor File Manager. Klik op Add source, je krijgt dan een invulveld te zien waarin je een url kunt toevoegen. Typ de url http://srp.nu, voer een willekeurige naam in en druk op OK. Je ziet nu aan de linkerkant de optie SuperRepo verschijnen (of welke naam je dan ook verzonnen had).

De repository SuperRepo is een grote verzameling add-ons voor Kodi.

Illegaal

Houd er rekening mee dat er zeer veel illegale add-ons van Kodi in omloop zijn. Veel gebruikers proberen om via verschillende uitbreidingen streams van betaalkanalen ‘af te tappen’, zoals als Ziggo Sport en Fox Sports. Dat is illegaal, dus het gebruik van dergelijke extensies is op eigen risico.

SuperRepo downloaden

Je hebt nu een koppelling gemaakt van jouw Kodi-app met de verzameling mappen van SuperRepo. Om alles daadwerkelijk binnen te halen, ga je opnieuw naar System en kies je voor Settings. Klik aan de linkerkant op Add-ons en daarna op Install from zipfile. Zoek de map die je net hebt aangemaakt (in ons geval SuperRepo).

Afhankelijk van de versie van Kodi die je hebt, kies je voor de juiste map. In versie 15.1 is dat Isenguard, maar dat kan verschillen per versie. In ons geval bladeren we naar de map /repositories/superrepo en gebruiken het zipbestand superrepo.kodi.isenguard.repositories.0.7.03.zip. Selecteer het bestand en druk op OK. De hele verzameling mogelijke kanalen wordt nu gedownload.

Lang niet alles werkt even goed, maar de keuze is groot.

Add-ons installeren

Als je de repository's hebt geïnstalleerd, kun je beginnen met het selecteren van add-ons die je wil gebruiken. Ga terug naar het hoofdscherm en kies voor Video > Add-ons (of Music > Add-ons als je vooral muziek wil luisteren). Klik op Get more... en je vindt een overzicht van alle add-ons die gedownload zijn via de betreffende repository.

Kijk goed welke add-ons je denkt nodig te hebben en probeer ze vooral rustig uit, je kunt ze later altijd weer verwijderen. Je installeert een add-on door op de naam te klikken en op Install te drukken.

Stream all the sources

Zoals de naam al doet vermoeden, haalt Stream All The Sources mediabestanden op bij verschillende bronnen. Het aanbod is hierdoor enorm! Je surft hiernaartoe om deze add-on te vinden. Vervolgens voeg je Stream All The Sources toe op de manier die hierboven is uitgelegd. Zoek een leuke titel op en geef aan bij welke website je de stream wilt ophalen. 

Let op: er zijn de laatste tijd steeds vaker berichten dat Stream All The Sources niet goed meer werkt of zelfs helemaal niet te downloaden is. Gelukkig zijn er goede alternatieven als Covenant, Exodus Redux, Venom of Magic Dragon. Deze zijn ook allemaal via de eerder genoemde link te downloaden.

Live televisie kijken

Het is even wat werk, maar je kunt Kodi ook zo instellen dat je live televisieprogramma's kunt kijken. Hiervoor zijn er allerlei add-ons, waarmee je in principe de kanalen van de publieke omroepen en diverse betaalzenders kunt ontvangen. In een ander artikel vertellen we je meer over live televisie kijken met Kodi.

Exodus

Lange tijd was Genesis veruit de populairste add-on voor Kodi. Helaas is deze toepassing sinds enige tijd onbruikbaar. De makers komen nu onder de naam Exodus met een alternatief op de proppen. Ook hiermee stream je de nieuwste films en series naar de pc. Je installeert de extensie door de Kodi Bae-repository vanaf hier te downloaden.

Hier tref je een map aan met verschillende bestanden. Klik helemaal onderaan op het bestand repository.kodibae-3.0.0.zip. Vervolgens klik je op Download. Sla het volledige zip bestand ergens op waar je het makkelijk terug kan vinden. Activeer deze repository dan weer op de manier zoals hier boven is uitgelegd. Een groot voordeel is dat deze add-on diverse manieren kent om het aanbod te sorteren. Een klik op Films geeft je toegang tot categorieën als In de bioscoop, Oscar-winnaars en Meest bekeken. Zodra je een leuke titel aanklikt, heb je keuze uit verschillende streams.

Exodus is, hoe kan het ook anders, de opvolger van Genesis.

Instellingen Exodus

Je zet in Exodus eenvoudig enkele instellingen naar je hand. Kies in het hoofdmenu van deze add-on voor Gereedschap. Klik vervolgens op Instellingen: Algemeen. Gebruik de pijltjes van het toetsenbord om door de categorieën te navigeren. Bij Afspelen stel je eventueel een maximale kwaliteit in. Om het netwerk te ontlasten, kies je bijvoorbeeld voor 720p. Wens je de beste kwaliteit, dan laat je deze instelling op 1080p staan. Ga naar Bronnen en bepaal bij welke websites Exodus de streams moet ophalen. Via Accounts koppel je desgewenst een Trakt.tv- of IMDb-account. Bij Ondertiteling activeer je met Dutch de Nederlandse taal.

VPN

Wil je Kodi gebruiken om films en series te streamen, dan is het wenselijk om dit via een VPN-verbinding te doen. Niet alleen kun je dan content zien uit andere regio's, maar het beschermt ook je privacy. Het is lastig een goede VPN te vinden voor streaming. Daarom hebben we in een ander artikel de beste VPN-diensten op een rijtje gezet.

23 Reactie(s) op: Zo stream je film en series met Kodi

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 23 december 2015 15:06 Kasander
  En zo is er nog VEEL meer te vertellen over Kodi. Dit is alleen maar het begin!
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 26 augustus 2020 21:23 kodivoorleken
  @Kasander Beginners kunnen ook op Kodi voor Leken kijken voor Nederlandse handleidingen. Je kan een 11 stappen Kodi 18 NL handleiding krijgen.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 23 december 2015 21:42 Dilbert
  Kodi werkt inderdaad heel erg goed als je de nodige add ons toevoegt kun je er films kijken net zoals popcorn time, je kunt een VPN toevoegen en nog meer maar dit maakt het al heel erg leuk!
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 24 december 2015 08:19 Anoniem
  Een erg goed begin om nog meer uit Kodi te halen is volgende site: http://mymediaexperience.com/
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 24 december 2015 11:26 Kasander
  Ik hou het liever op https://sites.google.com/site/ilovemyrpi/k. Maar dat is wel wat meer voor de techneuten die al enige ervaring hebben.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 8 oktober 2020 19:48 Kasander1
  Sorry, site is voorlopig op 'donker' gezet.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 28 december 2015 13:45 Anoniem
  Hier nog meer handige info over kodi…
  http://www.buttertime.eu/kodi-tv/
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 29 december 2015 22:05 Kasander
  Gast 13:45. Wat is er zo handig aan een hele site over Stremio? Er zijn al zoveel bruikbare add-ons als alternatief voor Popcorn.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 28 januari 2016 15:29 Anoniem
  @ Kasander, ik denk dat Stremio wel een goede opvolger kan zijn voor Popcorn Time. Ben benieuwd of applicaties zoals Buttertime nog gaan doorbreken gezien de schijnwerpers die erop gericht staan. Tot die tijd kijk ik regelmatig op http://www.stremiodownload.com voor handige addons. Werkt voor mij nu prima :) Maar als je een mooi alternatief heb let me know!
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 16 februari 2016 15:08 Anoniem
  Is dit niet illegaal, net als popcorn, dat is streamen en delen en daarmee strafbaar in nederland. Of is het hier anders geregeld???
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 16 maart 2016 15:42 Kasander
  Gast | 28 januari, 15:29,
  Zoals beloofd: https://seo-michael.co.uk/how-to-manually-install-gotv-for-xbmc/
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 19 mei 2016 20:25 Kasander
  Ik moet toegeven dat dit wel een van de betere artikelen over Kodi is. Alleen jammer dat de nadruk hier wel ligt bij de meer illegale delen. Kodi heeft namelijk al de naam illegaal te zijn wat gewoon b.s. is. Je kan het namelijk ook helemaal inrichten met addons die legale content laten zien!!.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 20 mei 2016 09:58 Anoniem
  Ik kan u deze site aanraden: https://www.kaosbox.tv/

  KaosBox is kodi, alleen zo aangepast dat het automatisch alle populaire film / serie / muziek stream add-ons binnenhaald en updated. Daarnaast kun je eventueel ook nederlandse tv zenders bekijken alhoewel dat niet altijd vloeiend verloopt.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 22 mei 2016 18:21 Kasander
  Wat mij altijd opvalt bij die kant-en-klare (en VEEL te dure) boxjes is dat er heel veel addons geïnstalleerd staan die allang niet meer ondersteund worden of niet vanuit Nederland te kijken zijn.
  Het enige wat je nodig hebt zijn een stuk of 8 addons waardoor ALLE films en series onder je bereik zitten. Meer heb je niet nodig!
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 28 mei 2016 12:07 Anoniem
  Kodi werkt top. Zelf een tv box gehaald via www.androidmediabox.nl en erg tevreden. Heb ook Apple tv maar veel films en series zijn niet up to date of Netflix. Dan is een mediabox een mooi alternatief
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 29 mei 2016 12:51 darknessblade
  kasander

  je kan ook een oude boxeebox kopen voor 30 euro en dan via USB kodi erop draaien.

  het werkt top heb dit ook met mijn oude boxee gedaan (installeer wel de laatste final non beta build, voor stabiliteit) (beta builds kunnen soms boot problemen hebben)
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 6 juli 2016 00:49 Anoniem
  Ik kan niet begrijpen dat computer totaal zich hiermee inlaat.

  https://kodi.tv/the-piracy-box-sellers-and-youtube-promoters-are-killing-kodi/

  Jullie helpen mee een pracht programma om zeep te helpen. SuperRepo, kom op zeg.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 19 juli 2016 19:31 Anoniem
  Wat een verhaal niet te volgen voor een leek
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 13 februari 2017 22:36 ger.vanvliet@online.nl
  Kodi is mooi, maar let op een goede box! Heb een box van AlleFilmsKijken (AFK) welke goed wordt beoordeeld op diverse sites, maar trap er niet in! Vaak uitval, buffering en geluid loopt niet altijd synchroon. Is zeker niet geschikt voor Eredivisie Live, want beeld hapert en geluid is een drama. Laat u niets wijs maken! Koop er ook geen IPTV bij, want dan ben ja nog meer geld kwijt en het voegt niets toe in de kwaliteit. Service van het bedrijf is dramatisch slecht en bij kritiek op Facebook worden je berichten verwijderd. ze werken alleen via internet en je kunt ze niet bezoeken……Heb een zeer snelle internetverbinding, dus dat is niet het probleem!
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 8 oktober 2020 19:46 Kasander1
  Waarom zo'n dure box kopen als je het op een een (vaak gratis) derdehands laptop kan installeren die je aansluit op de tv?

  (Even Linux Mint mate installeren en daarin Kodi zetten)
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.