Zo stream je films naar je tv

Door: Maikel Dijkhuizen | 13 januari 2015 09:56

Apps & Software

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2

Streamingdiensten zijn niet alleen beschikbaar op je computer. Je hebt namelijk ook via je televisie toegang tot Netflix, Videoland (Unlimited) en Pathé Thuis. Hoe dat werkt, lees je in dit artikel.

Tip 01: Computer aansluiten

Het voordeel van streamen op je tv is dat je vanaf de bank op een groot scherm naar films en series kunt kijken. Op televisies zonder netwerkaansluiting sluit je eenvoudig een computer of laptop aan. De tv dient dan als extra scherm van de computer. Hiervoor kun je het beste een HDMI-kabel gebruiken. De beelden van videodiensten zijn dan in de beste kwaliteit beschikbaar. Bovendien lukt het via HDMI vaak ook om geluid aan de tv door te geven. Als alternatief kun je ook via een DVI-kabel verbinding maken met je beeldbuis. Hierbij zijn nog steeds HD-beelden mogelijk. Sommige televisies accepteren ook een verbinding via VGA, S-Video en composiet. Deze kabels geven een lagere resolutie door, dus gebruik indien mogelijk liever HDMI of DVI.

Tip 01 Moderne televisies hebben een HDMI-poort waarop je een computer kunt aansluiten.

Tip 02: Resolutie wijzigen

Heb je als extra scherm een televisie aan je computer gekoppeld? Als het nodig is, kun je de resolutie aanpassen. Klik hiervoor met de rechtermuisknop ergens op het bureaublad en kies voor Schermresolutie. Meestal loont het de moeite om alleen het scherm van je televisie weer te geven, omdat je dan een optimale resolutie kunt kiezen. De monitor van je computer of laptop gaat dan even op zwart. Klik achter Beeldscherm op het kleine pijltje en selecteer de naam van je televisie. Klik daarna achter Resolutie op het pijltje. Als je bijvoorbeeld een Full HD-tv hebt aangesloten, kies je een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Sla de instellingen op met Toepassen en Wijzigingen behouden. Open vervolgens een streamingdienst en geniet vaan haarscherpe beelden!

Tip 02 Het loont de moeite om beelden van je pc in een hoge resolutie aan de televisie door te geven.

Tip 03: Smart-tv

Moderne televisies hebben vaak een (draadloze) netwerkaansluiting aan boord. Wanneer het toestel is verbonden met internet, kunt je doorgaans webdiensten bezoeken. Dit zijn zogeheten smart-tv's. Via een aparte knop op de afstandsbediening kun je de online omgeving openen. Afhankelijk van welk merk je gebruikt, is het mogelijk om apps toe te voegen. Deze apps maken verbinding met internet en kunnen op die manier bijvoorbeeld online video's afspelen. Netflix stelt voor veruit de meeste smart-tv's een app beschikbaar. Zoek in de applicatiebibliotheek van je toestel deze app op en installeer zo nodig de toepassing.

Na het opstarten vul je het e-mailadres en wachtwoord van je Netflix-account in. Je gebruikt de afstandsbediening om door het filmaanbod te scrollen. Waarschijnlijk komt de gebruikersomgeving je bekend voor, want die ziet er grotendeels hetzelfde uit als van de pc-versie. Netflix heeft apps ontwikkeld voor smart-tv's van LG, Panasonic, Philips, Samsung, Sony en Toshiba. Ook Pathé Thuis is beschikbaar voor diverse merken smart-tv's, namelijk Samsung, LG, Philips en Sony. Videoland werkt momenteel alleen op smart-tv's van Samsung, maar de ondersteuning wordt later nog uitgebreid.

Tip 03 Via een smart-tv van Samsung open je de Smart Hub om films vanaf Netflix te streamen.

Tip 04: Overige apparaten

Ben je niet in het bezit van een smart-tv? Geen nood, want ook met andere apparaten lukt het via streamingdiensten om naar films op je televisie te kijken. Vooral Netflix is op een breed scala andere apparaten beschikbaar, zoals gameconsoles, blu-ray-spelers en thuisbioscoopsystemen. Eigenlijk werkt Netflix op ieder apparaat hetzelfde. Je installeert de gewenste app, waarna je de gebruikersnaam en het wachtwoord van je account invult. Vervolgens verschijnt er een overzicht met filmafbeeldingen op je televisie waaruit je kunt kiezen. Naast Netflix is ook Pathé Thuis beschikbaar voor verschillende apparaten, zoals diverse blu-ray-spelers en gameconsoles (Xbox en PlayStation 3). De ondersteuning voor Videoland is beperkter, al zijn er wel verschillende tv-providers die deze streamingdienst aanbieden.

Tip 04 Vanuit het menu van de PlayStation 4 heb je rechtstreeks toegang tot Netflix.

5 Reactie(s) op: Zo stream je films naar je tv

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 3 april 2015 13:28 Anoniem
  ik woon in Spanje en kan daar geen gebruik maken van NetFlix
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 3 mei 2015 16:23 Anoniem
  ik krijg geen geluid op mijn tv. Gebruik een apple macbook air. Dus wel beeld maar geen geluid. Hoe op te lossen?
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 23 augustus 2015 16:01 Anoniem
  Hij doet het voor geen meter stom zeg
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 7 oktober 2015 18:24 Anoniem
  ik heb mijn tv aangesloten op mijn pc via HDMI maar ik krijg geen geluid op mijn tv.heeft er iemand een oplossing.?
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 9 juli 2016 23:04 Anoniem
  Open je volume mixer en selecteer apparaten, zet hier je normale geluid uitvoer uit en je tv (hdmi) aan
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.