Zo synchroniseer je bestanden tussen Windows 8 en OneDrive

Door: andre-kies | 05 april 2014 10:00

How To

Een makkelijke tool om je bestanden van Windows 8 te synchroniseren met OneDrive, is syncDriver. Hiermee kun je bestanden van de cloud-service op je computer zetten, of juist het tegenovergestelde realiseren.

Download syncDriver

Voor je aan de slag kunt met syncDriver, moet je deze software eerst downloaden. Ga naar syncdriver.com. Je komt op de homepage en kunt aan de rechterkant zien op welke besturingssystemen van Microsoft de software werkt. Hier net boven staat een blauwe knop met de tekst Donwload Now, It's Free. Klik hierop, open de setup en volg de standaard installatieprocedure. SyncDriver start hierna automatisch op.

Je kunt nu een map uitkiezen.

Instellingen aanpassen

Log in met je Windows Live mailadres en je komt in het basismenu terecht. Druk met je linker muisknop op . Je kiest nu eerst welke map je wilt synchroniseren en komt daarna in het menu First-run Options terecht.

Vink onder Synchronization behavior on first run de meest geschikte optie aan. Met All files en folders worden alle geselecteerde mappen gesynchroniseerd. Je kunt ervoor kiezen meteen na je keuze al een synchronisatie uit te voeren door Use sunchronization direction on first run aangevinkt te laten. Als tweede moet je beslissen wat je wilt synchroniseren. Wil je van de pc naar OneDrive, andersom of juist beide uitvoeren? Kies welke optie je wilt en klik op OK.

Bepaal welke bestanden waar terecht moeten komen.

Nieuwe map kiezen

Je komt nu weer in het hoofdmenu uit en ziet bovenin dat de bestanden aan het synchroniseren zijn. Op het moment dat er Synchronization complete in beeld verschijnt, is de synchronisatie klaar. Je bestanden zijn nu ook te vinden op de locatie waar je ze heen hebt geplaatst.

Je kunt je maplocatie aanpassen door links op Change root folder te klikken. Kies nu vanaf welke map je wilt synchroniseren met OneDrive en klik op OK. Het proces vindt vervolgens weer automatisch plaats.

De synchronisatie is compleet, doe hetzelfde met andere mappen.

6 Reactie(s) op: Zo synchroniseer je bestanden tussen Windows 8 en OneDrive

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 12 mei 2014 09:40 Anoniem
  Wat een kl*teprogramma! Nooit gebruiken! Mijn hele mappenstructuur en onderliggende bestanden is overhoop gehaald door SyncDriver! Nu moet ik mijn Windows 8.1 helemaal rebooten! Bedankt voor de tip, maar niet heus!

  Familie van Prooijen.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 14 augustus 2014 10:47 Anoniem
  Kut zooi ik ben alles kwijt. Kan niet meet mijn in office mobile komen waarom kan ik zelf uitzoeken.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 25 april 2015 17:13 Anoniem
  Vind het maar kut dat je ineens verplicht word onedrive te gebruiken terwijl het totaaaal niet!!! gebruiksvriendelijk is.
  Ik kan geen bestanden meer vinden!!!!!!!
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 13 mei 2015 23:14 Anoniem
  Volgens Norton niet betrouwbaar, dus dit ga ik niet riskeren met mijn persoonlijke bestanden.
  Met Skydrive, de voorloper van Onedrive werd alles netjes gesynchroniseerd.
  Waarom Microsoft dit veranderd heeft is mij niet duidelijk, want Skydriver werkte perfect.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 16 januari 2016 17:13 MTHulshof
  Ik ben een zeer positief gebruiker van SyncDriver (al meer dan 1 jaar). Ik gebruik het in de basis als een backup programma, waarbij OneDrive mijn backup wordt. Ik heb het liefste al mijn bestanden op mijn pc staan, zodat ik snel kan werken en eenvoudig wijzigingen kan doorvoeren in mijn bestanden/directories en niet over geleverd ben aan het wel of niet hebben van een internet verbinding.
  Echter vanaf 11-1-16 begint Syncdriver vreemd te doen op een tweetal PC's. De bestanden kunnen niet meer geupload worden naar OneDrive. Als je de naam van een bestaand bestand aanpast dan wordt deze wijziging wel doorgevoerd maar nieuwe bestanden worden niet meer geupload. Als je echter een nieuwe directorie aanmaakt dan wordt deze wel geupload, alleen de bestanden daarin niet. Syncdriver maakt ook een foutmelding dat het niet lukt.
  Ik heb al gekeken op de site, Facebook en Twitter account van SyncDriver maar er wordt niet gesproken over problemen (ik kwam tot de conclussie dat al bijna een jaar geen updates meer gepost worden).
  Wie kan mij verder helpen, bij voorbaat dank.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 7 maart 2016 19:33 Anoniem
  Het syncen tussen windows 8 en me samsung lukt dus totaal niet. Kan helemaal niets vinden en al op verschillende manieren geprobeerd… ze mogen dat onedrive wel afschrijven, ik hou het wel bij dropbox, die werkt dus wel zoals het hoort
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.