Meerdere Google Drive-accounts op Windows synchroniseren

Door: Wesley Akkerman | 05 april 2022 08:54

How To

Google Drive is een prima cloudopslagdienst voor heel veel mensen die liever niet betalen voor zo’n service. Echter, diezelfde mensen komen er soms achter dat 15 GB aan ruimte niet genoeg is. Dat kun je oplossen door meerdere Google-accounts aan te maken, maar hoe synchroniseer je dan alles op je Windows-computer?

Je kunt er ook voor kiezen om natuurlijk een betaald abonnement af te sluiten op Google Drive. Dan krijg je toegang tot meer opslagruimte en heb je er wellicht minder werk aan. Of Drive-opslagruimte vrijmaken is ook nog een optie. Maar zo heel veel tijd en energie kost het nou ook weer niet om meerdere Drive-accounts op één Windows-pc te gebruiken. 

Bovendien kan dit ook handig zijn voor de mensen met persoonlijke Google-accounts, die Drive allemaal op dezelfde computer gebruiken. Wat je reden ook is, zo ga je te werk.

Google Drive op Windows

Wanneer je meerdere Google Drive-accounts op Windows wil gebruiken, dan heb je de officiële Drive-app voor Windows nodig. Die download je via de speciale downloadpagina, door op de blauwe knop met de tekst Drive voor desktop downloaden te klikken. 

Na het downloaden installeer je de applicatie door de stappen in beeld op te volgen. Dat kan haast niet misgaan. Tijdens het installeren vraagt het programma om in te loggen met je Google-account. Doe dat bijvoorbeeld met je hoofdaccount of het account dat je vaak gebruikt. 

Na het installeren draait Google Drive altijd op de achtergrond. De omgeving van je Drive-account vind je terug in de Verkenner, onder Deze computer. Daar zie je een overzicht van harde schijven, netwerkschijven en gekoppelde schijven, maar nu dus ook een aparte schijf voor Google Drive. Als je meerdere accounts wil, dan moet je die één voor één toevoegen via de taakbalk.

  • Klik eerst op het pijlicoontje op de taakbalk om de verborgen iconen te zien.
  • Selecteer met je linkermuisknop het Google Drive-icoontje.
  • Druk op je profielfoto (staat links bovenin) en selecteer de optie voor het toevoegen van een account.
  • Nu vraagt Google Drive of je wil inloggen bij dat andere account.
  • Vul je inloggegevens van dat account in.
  • Na het inloggen verschijnt er wederom een aparte schijf in het scherm van de Verkenner, naast de andere Drive-schijf.

Automatische synchronisatie

Voor beide accounts geldt vanaf nu dat alle bestanden automatisch gesynchroniseerd worden. Je kunt bestanden uploaden door ze naar de juiste schijf te verslepen of kopiëren. Ook haal je ze er met gemak uit door ze dus van de schijf af te halen.

Onthoud dat je tot vier accounts aan één pc kunt toevoegen. Dus in totaal kun je tot 60 GB aan vrije schijfruimte krijgen (of met in totaal vier personen gebruikmaken van Google Drive op één computer).

0 Reactie(s) op: Meerdere Google Drive-accounts op Windows synchroniseren

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.