Zo upgrade je nu al naar Windows 10 Creators Update

Door: Mark Gamble | 28 maart 2017 16:15

How To

Officieel brengt Microsoft pas rond 11 april de langverwachte Creators Update uit voor Windows 10-gebruikers, maar Computer!Totaal heeft twee manieren gevonden om de update nu al binnen te halen voor jouw systeem.

UPDATE: Microsoft heeft het bestand inmiddels weer van de website gehaald. Voorlopig moet je dus nog even geduld hebben.

Microsoft heeft de installatiebestanden voor Windows 10 Creators Update online beschikbaar gesteld. Het bedrijf heeft de nieuwste Builds (versie 15063) als ISO-bestanden voor 32-bits- en 64-bits-systemen klaargezet. Let wel, deze ISO-bestanden bevatten de Engelstalige versies van Windows 10 Creators Update, maar verderop lees je hoe je ook van een andere mogelijkheid gebruik kunt maken om je bestaande (Nederlandse) Windows 10-installatie te upgraden naar Creators Update.

ISO-bestanden

De ISO-bestanden kun je rechtstreeks downloaden via de onderstaande links. Je moet de ISO-bestanden vervolgens branden op een dvd, en dat kan natuurlijk rechtstreeks vanuit Windows 10 zelf. Nadat je het ISO-bestand van de juiste versie hebt gedownload, hoef je alleen maar met rechtermuisknop op het ISO-bestand te klikken, en te kiezen voor Schijfkopiebestand branden.

Update:

Inmiddels heeft Microsoft de ISO-images offline gehaald, waardoor het niet meer mogelijk is om de bestanden te downloaden.

Download hier de 32-bits-versie van Windows 10 Creators Update (Offline gehaald)

Download hier de 64-bits-versie van Windows 10 Creators Update (Offline gehaald)


Vanuit Windows 10 zelf kun je eenvoudig het ISO-bestand als een bootable dvd branden.

Schone installatie

Als je de computer opnieuw opstart met deze dvd, kun je een schone installatie van Windows 10 Creators Update uitvoeren. Let wel: de aangeboden ISO-bestanden bevatten de Engelstalige versies. Na de installatie van de Windows 10 Creators Update kun je via de taalinstellingen ook de Nederlandse taalinstellingen gebruiken.

Met het booten vanaf dvd kun je overigens geen upgrade van je bestaande Windows 10-installatie uitvoeren, maar allen een schone installatie. Als je je bestaande Windows 10-installatie direct wilt upgraden naar Windows 10 Creators Update, dan gebruik je de tool die we hieronder bespreken.

Direct upgraden vanuit Windows 10

Naast de ISO-bestanden heeft Microsoft ook een aparte upgrade-app beschikbaar gemaakt, waarmee je direct vanuit je huidige Windows 10-versie kunt upgraden naar de Creators Update. Het grote voordeel hieraan is dat je instellingen bewaard blijven, maar je moet wel eenmalig de privacy-instellingen opnieuw opgeven.

Update:

Na diverse tests op de redactie blijkt dat deze tool niet werkt. De app detecteert wel dat er een nieuwe versie van Windows 10 is - zie ook de screenshot hieronder - maar als de update wordt gedownload, blijkt dat er gewoon een nieuwe versie van Build 1607 wordt binnengehaald. Dat is de in de zomer van 2016 uitgebrachte Anniversary Update. Inmiddels heeft Microsoft de upgradetool ook offline gehaald. Wellicht dat er een fout in de software is geslopen, zodra er een nieuwe versie beschikbaar komt, melden we dat hier.

Met deze tool zou je moeten kunnen upgraden naar Creators Update, maar na tests van de redactie van Computer!Totaal blijkt dat de tool niet werkt.

Het programma gaat eerst een controle van je systeem uitvoeren, en kijken of er voldoende schijfruimte is om de update binnen te halen. De Creators Update wordt namelijk eerst helemaal gedownload voordat de daadwerkelijke installatie begint. Het downloaden duurt ongeveer 15 minuten, afhankelijk van de snelheid van je internetverbinding.

Na afloop wordt de pc opnieuw opgestart en moet je nog eenmaal door je privacy-instellingen. Daarna is de update voltooid en is je bestaande Windows 10-versie bijgewerkt naar de Creators Update.

0 Reactie(s) op: Zo upgrade je nu al naar Windows 10 Creators Update

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.