Zo verban je Justin Bieber uit je Twitter tijdlijn

Door: | 22 februari 2014 09:02

Apps & Software

Justin Bieber werd onlangs opgepakt wegens rijden onder invloed en het rijden zonder rijbewijs. Uiteraard explodeerde Twitter direct. Je kunt de popster dan misschien niet helemaal van je tijdlijn verbannen, maar dankzij een aantal tools van derden kun je Twitter op zijn minst weer normaal gebruiken

De mute-functie gebruiken

Een aantal Twitter clients van derden - zoals Tweetbot voor iOS en OS X of het web-gebaseerde TweetDeck - stellen je in staat om tweets van bepaalde gebruikers of tweets die bepaalde trefwoorden bevatten te negeren. Dit kan handig zijn wanneer je tweets over een bepaald onderwerp wilt omzeilen, maar niet de helft van je vrienden wilt verwijderen. Probeer op Android UberSocial of Plume. Voor Windows Phone is er Twabbit (1,49 euro).

Zo reageerde Twitter op de arrestatie van Justin Bieber. Stop dit!

Als je Google Chrome gebruikt en liever de standaard web-interface van Twitter gebruikt, dan zijn er extensies waarmee je bepaalde trefwoorden kunt dempen. Silencer werkt voor zowel Twitter als Facebook, maar je moet wel Silencer toegang geven tot je Twitter-account. Een andere optie is Rather, een extensie die gedempte onderwerpen vervangt door iets wat je wel te zien wilt krijgen.

Schep orde in je tijdlijn door bepaalde sleutelwoorden te verbannen.

Nogmaals, dit zal niet alle Biebermania tegenhouden, maar het kan het tot een minimum beperken.

Afbeeldingen in je newsfeed verbergen

Als je de Bieber grappen prima vindt, maar liever niet constant Justin's mugshot te zien wilt krijgen, dan kan dat met de mobiele app van Twitter of een client van derden op je computer, telefoon of tablet. Dit kan vervelend zijn als je liever de web interface van Twitter gebruikt, maar het kan de moeite waard zijn om op een app van derden over te stappen - veel van zulke apps bevatten functies die Twitter's officiële clients niet hebben.

Je kunt ook gewoon alle afbeeldingen verbergen natuurlijk.

Wachten tot het voorbij is

Natuurlijk is er niemand die je dwingt om Twitter te gebruiken, dus als je geen zin hebt om een filter toe te voegen of op een andere app over te stappen, dan kun je nog altijd Twitter een dag niet gebruiken. De praatjes over Justin Bieber zullen niet eeuwig blijven duren, toch? Toch??

Dit is een vrij vertaald artikel van onze Amerikaanse zustersite TechHive.com. Beschreven termen, handelingen en instellingen kunnen regiogebonden zijn.