Zo verberg je je Instagram Stories voor specifieke mensen

Door: Wesley Akkerman | 14 september 2019 17:29

How To

Met Instagram Stories kun je op een handige en vaak leuke manier foto’s en video’s delen die niet per se voor eeuwig op je profiel hoeven te staan. Je kunt je volgers snel laten weten waar je bent of wat je doet, zonder dat je meteen tientallen hashtags verder bent. Maar we kunnen ons voorstellen dat niet iedereen een influencer is en daarom ook wel eens wil dat specifieke personen níet kunnen meekijken. In dit artikel leggen we je uit hoe je je Instagram Stories verbergt.

Instagram Stories verbergen voor een specifieke groep mensen kan gelukkig op verschillende manieren. Je hoeft niet per se lang door de instellingen te wandelen, en kunt het bijvoorbeeld meteen regelen nadat je een story geplaatst hebt. Wanneer je net een foto of video in verhaalvorm op je profiel gezet hebt, tap je op het menuknopje (de drie puntjes rechts onderin beeld). Bovenin staat nu het kopje Verhaal verbergen voor, met daaronder 0 personen. Het kan zijn dat hier een ander getal staat, dan heb je iemand als eens aan deze lijst toegevoegd. Druk in elk geval op het getal met daarachter ‘personen’ zodat je mensen kunt toevoegen die vervolgens je stories niet mogen zien. Bovenin is ook een zoekbalk waar je dankbaar gebruik van kunt maken.

Instagram Stories verbergen voor mensen die je niet volgen

De bovenstaande methode werkt in veel gevallen prima, maar wat nou als je iemand wil uitsluiten die geen volger van je is? Daarvoor ga je naar het profiel van de gebruiker die je wil blokkeren als het ware. Druk rechts bovenin op het menuknopje (wederom: die met de drie puntjes) en druk vervolgens op Je verhaal verbergen. Daarna moet je je keuze nog even bevestigen, maar in het vervolg ziet deze persoon je Instagram Stories dus niet meer.

Instagram
Instagram
Instagram
Instagram

Je beste vrienden

Verder is het nog mogelijk te werken aan een lijst met je beste vrienden. Alleen de mensen op de lijst krijgen dan te zien wat voor Instagram Stories je post. Door naar je eigen profiel te gaan en het hamburgermenu te openen (drie streepjes rechts bovenin) en op Goede vrienden te tappen, kun je zelf een lijst samenstellen door op de grote, groene knop rechts van hun naam te tappen. Heb je de lijst gevuld, dan moet je die nog even handmatig selecteren wanneer je een story plaatst. Na het maken van de foto of video druk je zoals gewoonlijk op Verzenden naar. In het volgende menu staat de knop Beste vrienden – druk daarop en alleen de mensen op die lijst zien dan wat je plaatst.

Instagram verwijderen?

Toch liever niet je Stories en foto's met anderen delen? Dan kun je ook altijd nog je Instagram-account verwijderen.

0 Reactie(s) op: Zo verberg je je Instagram Stories voor specifieke mensen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.