Zo verbeter je audiokwaliteit met FxSound

Door: dirk-schoofs | 26 april 2020 09:25

How To

Heb je het gevoel dat je zelfs met een dure koptelefoon en een hoogwaardige streaming-instelling in Spotify of Deezer toch niet de volle muziekkwaliteit te horen krijgt? Wellicht heeft dat te maken met goedkope componenten in je pc of compressie van de muziekbestanden. Speciale software, zoals FxSound, kunnen het kwaliteitsverlies van deze factoren compenseren.

Stap 1: Power on

FxSound is audioverbeteringssoftware voor je Windows-computer. Het optimaliseert de geluidskwaliteit wanneer je muziek afspeelt, een audioboek beluistert, spelletjes speelt, van een online streamingsdienst geniet of films kijkt. Tijdens de installatie wordt er een stuurprogramma op de pc geplaatst wat ervoor zorgt dat het geluid dat het systeem via deze software verwerkt, beter klinkt. Na de installatie vanaf www.fxsound.com open je FxSound vanuit het systeemvak met de linkermuisknop.

FxSound kost eenmalig 39,99 dollar, maar je kunt het zeven dagen op proef gebruiken. De tool is niet goedkoop, maar toch zijn we onder de indruk van de geluidsverbetering als we op Power klikken. Plots klinkt het namelijk alsof we in de studio zitten. De bassen klinken dieper, de stemmen zijn duidelijker, en zelfs met een middenklasse koptelefoon hebben we het gevoel dat we van topkwaliteit geluid genieten.

Merk het verschil tussen gewoon geluid en topgeluid op door de Power-knop aan en uit te zetten.

Stap 2: Preset

De tool werkt met presets. Over smaak valt niet discussiëren, maar wij zijn gek op de instelling Studio Quality. Met de voorinstelling Volume Boost lijkt alles nog een tikkie krachtiger. Vocal Boost zorgt ervoor dat de stem sterker klinkt en Dialoog Boost levert winst op bij het beluisteren van audiobooks. Verder kun je Bass Boost, Heavy Ambience, Nightclub en zowat ieder muziekgenre als preset kiezen. Heb je een preset gekozen, dan kun je traploos allerlei effecten zoals 3D-surround, Dynamic Boost of Bass regelen.

Voor iedere toepassing, of dat nu games, online muziek of audioboeken is, kun je een andere preset kiezen.

Stap 3: Equalizer

Zelfs op een goedkoop audiosysteem kun je de audiokwaliteit opkrikken door middel van de software. FxSound heeft namelijk ook een equalizer waarmee je het frequentiebereik van het uitgevoerde geluid kunt aanpassen. Selecteer daarvoor eerst een preset en stel daarna via de schuifjes van de equalizer de kwaliteit in tot je helemaal tevreden bent. Heb je zo veel aangepast dat je de weg een beetje kwijt bent, dan kun je met één klik op de knop Reset terug naar de standaardinstellingen.

Iedere preset kun je aanpassen via de equalizer.

0 Reactie(s) op: Zo verbeter je audiokwaliteit met FxSound

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.