Zo vergader je met 100 mensen in Skype

Door: dirk-schoofs | 26 januari 2022 17:43

How To

In de laatste versie van Skype is de knop Nu vergaderen toegevoegd om groepsgesprekken te starten of om eraan deel te nemen. Je hoeft de toepassing Skype zelfs niet op je computer te hebben. Zo werken Skype-groepsgesprekken met maximaal 100 deelnemers.

Stap 1: Starten of meedoen

We kenden al de klassieke groeps-chats in Skype, toch is de functie Nu vergaderen anders. Bij groeps-chats is er een groepsnaam vereist en moet je eerst de deelnemers selecteren voordat je de chat begint. De nieuwe Nu vergaderen zet je sneller op, in slechts twee stappen. 

Alle Nu vergaderen-chats hebben in het begin dezelfde titel en profielfoto. Deelnemen aan zo’n vergadering is eenvoudiger, je hoeft zelfs geen account te hebben. Je opent Skype en daar klik je op de blauwe knop Vergadering. Dan verschijnt een pop-up. Wil je een vergadering hosten, dan start je een groepsvergadering.

Start een groepsmeeting of neem deel aan een bestaande vergadering.

Stap 2: Uitnodigen

Je geeft de oproep een gepersonaliseerde vergaderingstitel in het veld Waar gaat deze vergadering over. Als je begint te typen, kun je al kiezen tussen een aantal voorgestelde titels. Je krijgt ook een koppeling die je naar alle deelnemers per mail verzendt. Er staat een knop klaar om de link te verspreiden via je standaard mailclient, via Outlook Mail, Gmail of Facebook. Met een andere knop is het mogelijk om ook je Skype-contacten te selecteren.

Je ontvangt een koppeling die je naar de deelnemers stuurt.

Stap 3: Tussenstappen

Het maximumaantal deelnemers bedraagt honderd mensen en zo’n meeting kan tot 24 uur duren. Wil je deelnemen aan een vergadering, klik dan op de toegezonden link. Wie zo’n link ontvangt en niet over Skype beschikt, kan de online versie openen in de browsers Microsoft Edge, Chrome en Safari

In Skype voor Web is het trouwens mogelijk om alleen maar mee te luisteren. Dan moet je de knop Doorgaan zonder audio of video gebruiken. Je verschijnt dan wel in de deelnemerslijst en je mag wel actief deelnemen via de chat. De gespreksopnamen worden 30 dagen lang bewaard, dus achteraf kun je de groepssessie opnieuw volgen. En media die je in de chat deelt, blijven nog langer beschikbaar.

De ontvanger kiest zelf of hij met camera en microfoon wil deelnemen.

0 Reactie(s) op: Zo vergader je met 100 mensen in Skype

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.