Zo verwijder je gemakkelijk objecten uit foto's

Door: Justin Doornekamp | 10 november 2021 11:04

How To

Je kent het wel: je hebt een prachtige foto gemaakt, maar op de achtergrond zie je toch wat kleine dingetjes die je irriteren. Denk aan een nieuwsgierige toerist die op je foto staat of een volle prullenbak die het zicht belemmert. Het liefst verwijder je deze dingen uit je foto, maar als je niet bekend bent met fotobewerkingsprogramma’s dan kan dat best een uitdaging zijn. Gelukkig is er geen verregaande kennis van Photoshop nodig om toch objecten uit foto's te verwijderen. En je hoeft er ook geen duur programma voor aan te schaffen.

Sterker nog, je hebt helemaal geen losse tool nodig om je foto’s te bewerken. Met cleanup.pictures kun je direct in je browser aan de slag. 

Zo werkt het

Surf naar de website van cleanup.pictures en upload een foto die je wilt bewerken door deze te zoeken op je pc of te slepen naar het desbetreffende vak op de website. Ga met de kwast over het object dat je uit het beeld wilt hebben en een paar seconde later heeft cleanup.pictures het beeld letterlijk opgeschoond. Je kunt de omvang van de kwast nog aanpassen, waardoor je nog specifiekere bewerkingen kunt doen.

De online tool maakt gebruik van machine learning om de gaten die ontstaan op te vullen, zodat het lijkt alsof er nooit een object of persoon op de foto heeft gestaan. Dergelijke functies zie je overigens ook steeds vaker terug op telefoons. Zo heeft de nieuwe Pixel 6 van Google een vergelijkbare bewerkingstool voor foto’s.

Uiteraard haalt het eindresultaat het niet bij de verregaande bewerkingen die een professional in Photoshop doet (zeker niet bij drukke foto’s), maar de online tool werkt verrassend goed. In het onderstaande voorbeeld, hebben we de tablet die op tafel ligt in één beweging uit de foto gehaald. Het resultaat mag er zijn. 

Met één klik op de knop, hebben we de tablet van de tafel gehaald.

Foto’s opslaan

Een klein minpunt van de online tool, is dat het downloaden van je bewerkte foto’s wat omslachtig werkt. Het lijkt erop dat je met de gele download-knop niet direct een foto op je pc kunt opslaan, maar deze eerst moet versturen naar jouw e-mailadres. Maar als je bij Een contactpersoon e-mailen kiest voor Me dan zie je de foto al staan in de bijlage van de mail. Druk op de foto met de rechtermuisknop en kies voor Opslaan en je kunt de foto direct op je pc opslaan, zonder dat je deze eerst naar jezelf hoeft te mailen.   

0 Reactie(s) op: Zo verwijder je gemakkelijk objecten uit foto's

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.