Zo vind je de lokale coronamaatregelen in Google Maps

Door: Justin Doornekamp | 04 juli 2020 15:30

Google Maps
How To

Google blijft kijken hoe het mensen kan informeren tijdens de coronacrisis en Google Maps bevat inmiddels wat handige functies als je van plan bent om erop uit te trekken.

Als je binnen Google Maps bijvoorbeeld de routeplanner gebruikt voor het openbaar vervoer, dan zie je een melding met alle relevante informatie met betrekking tot reizen met het openbaar vervoer tijdens de huidige coronacrisis. Plan je een reis met de bus, dan krijg je van U-OV bijvoorbeeld de melding dat er op dit moment een aangepaste dienstregeling geldt en dat het dragen van een mondkapje verplicht is voor je instapt.

Drukte in de trein

Ook is het in Maps gemakkelijker geworden om te zien hoe druk het in de trein is. Zoek in Google Maps gewoonweg naar een station of tik op het stations-icoontje om de vertrektijden te zien en de huidige drukte. Onder de treintijden, vind je vier mannetjes die aangeven hoe druk het op dat moment is. Google laat dan de huidige situatie zien. Je kunt geen beeld krijgen van hoe druk het normaliter op jouw route is, op de tijden dat je in de trein stapt.

Overigens kun je nog niet voor iedere route informatie krijgen. Vooral bij populaire intercityreizen staat informatie over de drukte vermeld.

Locatievoorzieningen aan

Google krijgt deze gegevens trouwens van gebruikers die hun locatievoorzieningen aan hebben staan in hun Google-account. Deze optie staat standaard uit, maar Google adviseert deze wel aan te zetten om een accurater beeld te krijgen van de situatie in het openbaar vervoer. Op een Android-telefoon doe je dat door in de instellingen naar Locatie te gaan en vervolgens bovenaan het scherm Locatie gebruiken in of uit te schakelen. Op je iPhone of iPad ga je naar deze pagina, waarna je wordt gevraagd om je instellingen te updaten naar Altijd toestaan. Op deze manier krijgt Maps toegang tot je locatie, zelfs wanneer je de app niet gebruikt.

Google Maps local guides

In de auto

Er komen ook meldingen in Google Maps voor als je in de auto rijdt en dan met name als je de grens over gaat. Je zou dan zowel vooraf als tijdens het navigeren een melding moeten krijgen van de lokale regels met betrekking tot het coronavirus. Google test deze functie nu in Canada, Mexico en de Verenigde Staten.

Wil je je laten testen op corona, dan zal Google binnenkort ook een melding geven wanneer je in Maps zoekt op bijvoorbeeld nabijgelegen ziekenhuizen. Je zal dan een melding krijgen dat je bij deze locatie waarschijnlijk een afspraak moet maken om je te laten testen op COVID-19. Nu al is in de app een waarschuwing te zien dat je voor advies contact op zou moeten nemen met de plaatselijke gezondheidsautoriteiten en vind je een Google-link om zelf meer te weten te komen over het virus. Zo wordt voorkomen dat mensen direct, zonder afspraak, naar het ziekenhuis gaan.

0 Reactie(s) op: Zo vind je de lokale coronamaatregelen in Google Maps

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.