Zo voeg je stickers toe aan gesprekken in Signal

Door: Justin Doornekamp | 12 februari 2021 09:04

How To

De chatapp Signal wint momenteel aan populariteit, nadat WhatsApp bekendmaakte nieuwe regels in te willen voeren rond het delen van data. Zo worden WhatsApp-gegevens van gebruikers straks gedeeld met Facebook. Hoewel Europese gebruikers voorlopig buiten schot blijven, zijn velen niet gediend van deze streken en stappen over op Signal. Heb je ook net Signal gedownload en ben je op zoek naar manieren om je berichten meer kleur te geven? Gebruik dan stickers!

Door de nieuwe regels kwam WhatsApp enorm in opspraak en er werd zelfs besloten om de regelgeving pas in mei dit jaar door te voeren in plaats van februari. Toch ziet Signal een aanwas nieuwe gebruikers. In dit artikel lieten we al zien hoe je je kunt aanmelden voor Signal, hoe je groepsgesprekken aanmaakt en hoe je iemand belt vanuit de app. 

Stickers

Net als in WhatsApp, ondersteunt ook Signal het gebruik van stickers om je berichten wat meer kleur te geven. De app biedt standaard al wat stickers om mee te beginnen, maar wil je er meer dan kun je ook stickerpakketten downloaden van derde partijen die je vervolgens direct voor gesprekken in Signal kunt gebruiken.

Om de standaardstickers te gebruiken, open je Signal en start je een gesprek met één van je contacten. Vervolgens klik je rechts in de chatbalk (of links als je de app gebruikt op een Android-telefoon) op het stickericoontje, waar je een twintigtal standaard stickers vindt. Als je op een van de stickers tikt dan verstuur je deze, uiteraard veilig via end-to-end encryptie, zoals je van de chatapp gewend bent. 

Meer pakketten downloaden

Wil je toegang tot meerdere stickerpakketten, dan kun je op het ronde plus-icoontje drukken. Hier zie je een overzicht van de beschikbare pakketten. Heb je er een gevonden, klik dan op Toevoegen en vervolgens op Gereed. Het nieuw toegevoegde stickerpakket vind je vervolgens net onder de chatbalk en hier kun je bovendien gemakkelijk switchen tussen de verschillende pakketten die je al had gedownload. 

Toch niet helemaal tevreden over het aanbod in de Signal-app, dan kun je ook (bewegende) stickers downloaden en importeren via derde partijen. De website Signal Stickers biedt meer dan 2.400 stickerpakketten en is dan ook de beste manier om op zoek te gaan naar nieuwe stickers. 

Ga op je iPhone of Android-smartphone naar www.signalstickers.com en ga op zoek naar stickers die je interesse hebben. Gevonden? Klik op een pakket en druk op de blauwe knop Add to Signal, rechtsboven in het scherm. Mocht de knop onverhoopt niet werken, dan kun je eventueel ook onder de titel van het stickerpakket op de directe link klikken. Vervolgens wordt Signal geopend en kun je de stickers toevoegen. 

0 Reactie(s) op: Zo voeg je stickers toe aan gesprekken in Signal

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.