Zo werkt de Google Assistent op Sonos

Door: Justin Doornekamp | 10 juli 2019 06:09

How To

Google Assistent komt eindelijk naar je Sonos-systeem, waardoor je naast Alexa ook de keuze hebt uit de spraakassistent van Google. En dat is handig als je bijvoorbeeld Google Assistent al op andere slimme apparaten in huis gebruikt. Wij leggen uit hoe de assistent werkt op je Sonos-systeem.

Oorspronkelijk was het plan om Google Assistent al in 2018 te introduceren op Sonos, maar er was meer tijd nodig om de integratie rond te krijgen. Als gevolg komt de spraakdienst nu pas deze maand naar Sonos-systemen met een ingebouwde speaker, te weten Sonos One en de Sonos Beam. Na een update, die later in het jaar wordt verwacht, kun je oudere speakers van Sonos ook bedienen met de spraakdienst van Google, maar daarvoor heb je wel een Google Home-speaker nodig.

Met de assistent van Google bedien je muziek, krijg je antwoord op vragen en voer je dagelijkse taken uit door middel van je stem. Vraag de dienst bijvoorbeeld om recepten, sportuitslagen, belangrijk nieuws en vertalingen. De assistent werkt bovendien met veel streamingdiensten als Spotify, YouTube Music en SoundCloud.

Google Assistent op Sonos instellen

Nu de Google Assistent beschikbaar is op je Sonos-apparaat, dan kun je de dienst instellen door naar de Sonos-app te gaan op je mobiele apparaat en vervolgens op het tabje Meer te klikken, rechtsonder in het scherm. Onder het kopje Spraakdiensten zul je dan de assistent van Google vinden, naast die van Amazon.

In de lijst met speakers die je hebt aangesloten, kun je per luidspreker bepalen of je deze wilt bedienen met Alexa of met Google Assistent. Nadat je de speaker(s) hebt gekozen, zul je worden omgeleid naar de Google Assistent-app, waarna je met je Sonos-account moet inloggen om je assistent te linken aan je bestaande Sonos-systeem.

Vervolgens moet je enkele stappen doorlopen, waarna er een verbinding wordt vastgesteld tussen je speakers en de spraakdienst van Google.

De spraakdienst op je Sonos-systeem reageert sinds kort op Nederlandse zinnen. Dit is overigens opmerkelijk, omdat Google Home de Nederlandse taal veel langer ondersteunt. De spraakassistent van Google is wel al langer beschikbaar in het Engels, Frans, Duits, Italiaans of Japans.

Sonos Play One

0 Reactie(s) op: Zo werkt de Google Assistent op Sonos

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.