Zo werkt Open with++

Door: redactie-computertotaal | 21 februari 2021 15:30

How To

Windows heeft zo zijn favoriete apps om bestanden met bepaalde extensies te openen. Maar wat als je meerdere geschikte programma’s hebt voor een specifiek bestandsformaat? De gratis tool Open with++ biedt een oplossing.

U vindt de tool via www.tiny.cc/plusplus, waar je rechts klikt op Latest. Pak het 7z-archiefbestand uit met 7-Zip. Dubbelklik op het uitgepakte exe-bestand. Een dialoogvenster duikt op als je op Install klikt. Na je bevestiging met OK, Ja en OK wordt Open with++ aan het Verkenner-contextmenu toegevoegd. Via Uninstall kun je het ook weer verwijderen.

Het is nu de bedoeling dat je een of meer items toevoegt. We nemen als voorbeeld een commando waarmee je een opdrachtprompt-venster opent. Klik daarvoor op Add en vul bij Name (iets als) Open opdrachtprompt hier in. Vervolgens druk je op Browse en verwijs je naar het bijbehorende bestand: C:\Windows\System32\cmd.exe. Bevestig je keuze.

U wilt hieraan natuurlijk ook een picogram koppelen. Daarvoor kun je gewoon naar het uitvoerbare bestand verwijzen (in ons voorbeeld dus C:\Windows\System32\cmd.exe), waarna je op het pictogram klikt. Of je verwijst naar een geschikt ico-bestand, bijvoorbeeld een dat je hebt gedownload van www.iconarchive.com. Laat Show in sub menu aangevinkt en plaats tevens een vinkje bij Show for directories. Bevestig met OK.

Test het uit door het contextmenu van de Verkenner te openen en op het toegevoegde commando te klikken. Handig weetje; wanneer je de Shift-toets ingedrukt houdt, wordt het commando als administrator gestart. Je kunt uiteraard nog andere commando’s toevoegen. Om bijvoorbeeld een app te starten voor mp4- en wmv-bestanden tik je bij File Types mp4 wmv in, of %video% voor alle videobestanden (er is verder ook %audio%, %image% en %subtitle%; zie het Options-menu voor een overzicht). Meer interessante voorbeelden vind je op de hierboven vermelde webpagina.

0 Reactie(s) op: Zo werkt Open with++

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.