Zo wil Google autorijden veiliger maken

Door: Justin Doornekamp | 17 oktober 2019 17:50

Android auto
Blog

De valdetectie in de Apple Watch zou nu al levens hebben gered en Google bouwt voort op dit idee, maar dan voor in de auto. Volgens XDA Developers werkt Google aan een Personal Safety-app met schadedetectie.

Door middel van diverse sensoren in een smartphone, waaronder de versnellingsmeter en zelfs de microfoon, kunnen Pixel-telefoons van Google straks een auto-ongeluk herkennen. Uit de telefoon komt dan een luid alarm en als daar niet op gereageerd wordt door de bestuurder, dan wordt automatisch het noodnummer gebeld en de locatie van het ongeluk gedeeld.

Google plaatste de Personal Safety-app alvast in de Play Store, maar het was nog niet de bedoeling dat dit openbaar zou worden. XDA Developers wist op tijd wat screenshots te maken, voordat de app weer uit de store verdween. Op basis van die afbeeldingen valt op te maken dat gebruikers straks de mogelijkheid krijgen om na een ongeluk aan te geven of zij wel of niet gewond zijn geraakt. Op basis daarvan worden al dan niet de hulpdiensten gebeld.

Google zegt dat de Personal Safety-app via een Pixel-telefoon locatiegegevens, bewegingen en omgevingsgeluiden registreert om erachter te komen of er een ongeluk heeft plaatsgevonden. Mogelijk werkt dit op een vergelijkbare manier als bij Alexa Guard op de speakers van Amazon. De speakers luisteren altijd mee naar wat er in huis gebeurt en kunnen het geluid van gebroken glas of een melder opvangen en melden.

De Pixel-telefoon reageert ook op heftige bewegingen in de auto. Mocht je met een Land Rover over een onverhard bospad rijden, dan kan de app al een alarm afgeven, waardoor je handmatig moet bevestigen dat alles oké is om te voorkomen dat de hulpdiensten alsnog worden opgeroepen. Na een foutieve waarschuwing, kun je aangeven wat er wel is gebeurd om de accuraatheid van de app te verbeteren.

0 Reactie(s) op: Zo wil Google autorijden veiliger maken

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.